Nie przyspiesza gdy gaz do dechy E-46

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM

MAM PYTANKO CZY KTOŚ MOŻE SIE ORIETUJE CO MOŻE BYC PRZYCZYNĄ KIEDY MOJE E-46 1998R 1.8 NIE REAGUJE NA GWAŁTOWNE WCIŚNIECIE PEDAŁU GAZU KIEDY WCISKAM GAZ DELIKATNIE AUTO PRZYSPIESZA I JEST OK A GDY DO DESKI TO WRĘCZ SIE MULI I PRZYSPIESZA WOLNIEJ(WRĘCZ MAM WRAŻENIE JAKBY SPOWALNIAŁO), WSZYSTKIE FILTRY WYMIENIONE WIEC TO ODPADA ,CO PRAWDA NIE WYMIENIAŁEM JESZCZE SWIEC I PRZEWODÓW ALE MOZE TO COS INNEGO( AUTO NIEDAWNO KUPIONE )
ZASTANAWIAM SIE CZY PRZYCZYNĄ MOZE BYC BRAK KATALIZATORA GDYŻ MAM SONDE LAMBDE PRZED I ZA KATALIZATOREM WIEC MOŻE TU JEST JAKIS BŁĄD LECZ KOMPUTER NIE POKAZUJE ŻADNEGO BŁEDU(SPALANIA) A MOZE TO JESZCZE CO INNEGO CZEKAM PODPOWIEDZI I NA POMOC

Z GÓRY DZIEKI POZDRAWIAM

spróbuj nie wciskać gazu "do dechy" tylko zobacz jak będzie się zachowywał kilka cm przed nią... Możliwe że ktoś się wcześniej bawil gazem i trzeba tylko podregulować śróbę pod pedałem... Możesz spróbować...

A może to poprostu sprzęgło. Jak przyspieszasz delikatnie to nie ma takiej mocy na nim i wolniej i płynniej łączy, jesli wciskasz gwałtownie sprzęgło nie jest wstanie odrazu i płynnie załączyć i zaczyna się ślizgać przez co napęd jest przekładany z opóźnieniem. Sprawdz jak bierze ci pedał sprzęgła. Wrzuć jedynkę i bez gazu puszczaj delikatnie sprzęgło, jeśli samochód zacznie jechać w momencie jak pedał będzie prawie do końca puszczony to znaczy że ewidentnie po sprzęgle. Piszez że auto jest z 98r, i jeśli ma przejechane 120-140tys i jeszcze nigdy nie było wymieniane to bardzo prawdopodobne ze już się skończyło.

PS. Staraj się pisać NIE drukowanymi literamie ::

[ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2007-10-05 11:01:23 ]