Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
papciak espero 1.8 gdansk | 2007-12-04 08:09:18 Wpadlem na taki pomysl: jezeli chodzi o pragi....i przedewszystkim o estetyke to ostatnio wpadlem na pomysl zeby kupic cianka (0,4mm) blache alumiuową ( lub tasme aluminiową) i w jakis jeszcze nie znany mi sposob przymocowac, w razie czego troche poszpachlowac i pomalowac. Mysle ze to zalatwia sparwe na lata.to co sie bedzie dzialo z progami pod spodem to wiadomo..wazne zeby sie ta alumiowa blacha trzymala. na razie to pomysl i wcale nie drogi...moze jak bardziej przy tym siade to zaplanuje wszytsko do konca.
Jakies sugestje? Taśma Taśma2 Blacha [ wiadomość edytowana przez: papciak dnia 2007-12-04 08:10:27 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-12-04 14:27:10 Myślę, nalanie betonu w progi będzie lepiej wyglądało i da lepszy efekt.
Czyli albo naprawa profesjonalna (progi są na tyle proste, że średnio sprawny blacharz je dorobi) albo rzeźba. Aluminium sie nie spawa do stali, klejenie - bez sensu bo tak samo jak w przypadku szpachli - rdza będzie działała pod spodem tak samo skutecznie. To jest moja opinia. Sam kiedyś w skarpecie lałem piankę w progi i szpachlowałem, ale ne wymagałem żeby to było ładne ani mocne. W końcu skarpeta miała ramę... |
leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2007-12-04 15:46:30 To w takim razie czemu samochodów nie robią z pianki?Mała waga=niskie zuzycie paliwa,brak problemów z korozją....Same plusy!Ja osobiście jestem przeciwnikiem takich napraw. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-12-04 16:03:49
Tak jak powiedział Piotr'ek, z espero robią się kredensy trzymające sie na taśmie izolacyjnej i piance a zderzaki i tłumiki na drucie ----------------- czasem tu zaglądam |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-12-04 22:41:09 taka pianka strasznie chłonie wodę i utrzymuje ją długo. Przez to ruda będzie miała ekstra wyżerkę. Któregoś dnia odpadną ci te progi razem z wypełniającą je pianką |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2007-12-04 23:15:41 Mi zalano progi przepracowanym olejem z silnika deasla.
Stara dobra szkoła konserwacji |