Turbina BMW2,5TDS do Omegi 2,5TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Turbinka w mojej Omedze dokonała żywota, zaczęła się bardzo głośno zachowywać, świszczy i klekocze Mam turbinę od BMW 2,5TDS (Garret) w znacznie lepszym stanie (przynajmniej tak mi się wydaje ) tylko jest jeden problem. W tej od BMW wyjscie na przewód do intercoolera jest troszkę inaczej umiejscowione niż w Omedze tzn. jest bardziej z boku i prawie na 100% będzie mi zawadzało o poduszkę silnika. Czy jest jakiś sposób na obrócenie turbiny aby ten element był skierowny do dołu jak to jest w Omedze ?

Dzięki z góry za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: adamson dnia 2006-05-26 13:44:36 ]

Skoro nikt nie wie to sam sobie odpowiem

Okazało się że bezpośrednią przyczyną tego hałasowania i spadku mocy była urwana rura od podciśnienia przy kolektorze wylotowym - mechanior przy składaniu źle zamocował tą rurę tzn krzywo i tak do...ał śruby że ledwo je mogłem odkręcić - i to powodowało osłabienie silnika i te straszne dzwięki. Na szczęście miałem stary przewód od poprzedniego silnika. Ja już skazałem turbinę na zagładę a ona jeszcze troszkę pociągnie chociaż nie zadługo pewnie bo pluje olejem ale jeszcze nic nie kopci z tyłu i silnik ma moc więc nie wybiła jej godzina Teraz bestia śmiga jak dzika świnia

[ wiadomość edytowana przez: adamson dnia 2006-05-27 20:28:51 ]