Kłopoty z radiem e30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problemy z radiem. Mianowicie czasami jak sobie jade w głośnikach słysze obroty silnika ... Taki dziwny szum który się nasila im większe mam obroty silnika ;] Wymieniłem wszystkie kable do głośników, bo i tak stare były już jakieś dziwne. Pewnie wina tkwi gdzieś w kablach od prądu.
Pytanie brzmi: Czy moge podłączyć kable do akumulatora, a z tamtąd wprost do radia czy raczej wypadało by zahaczyć o jakiś bezpiecznik? W radiu jest już jeden bezpiecznik.

bezpiecznik napewno by sie przydał dodatkowy na kablu plusowym,
a jeśli chodzi o szumy, to poprostu musisz zainstalować filtr, kupisz go w sklepie elektronicznym albo jakimś Car Audio, nie jestem pewien czy te filtry sa uniwersalne do każdego radia, pewnie lepiej bedzie jak wezmiesz radio i pokażesz je sprzedawcy w sklepie, a filtr też montuje się na kablu plusowym, nie zapomnij o odpowiedniej średnicy kabli zasilajacych, + i -, tak żeby nie przygasało radio przy zbyt cienkich kablach i beardziej odkręconej głośności

Jezeli chesz ciagnac "+" od aku bezposrednio to proponuje bezpiecznik ale radio to nie wzmacniacz wiec to nie koniczne .. jesli juz chesz ciagnac cos od aku to proponuje "-" i od tego bym zaczał jest tanio a bywa skutecznie..

pzdr

Wymień ewentualnie kondensatory przeciwzakłuceniowe.
Z reguły przy alternatorze i cewce zapłonowej.
Wymiana kabli zasilających niewiele pomoże, może przyczyna jest w samym radiu?

wina radia odpada, najpierw było tak w seryjnym a teraz podłączyłem sobie gniazda ISO i wstawiłem nowe radio, kłopot dalej, będe próbował z tym minusem do radia i filtrem ale to w weekend