Głośniki Blaupunkt GTX-102

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mozliwość wyboru nagrody w pragramie Pay Back. Chciałam telefon ale zauważyłam, że mogę wybrać sobie głośniki do auta właśnie takie czyli Zestaw głośnikowy Blaupunkt GTX-102
Funkcje
Średnica 100 mm
moc maksymalna: 90 x 30 W
skuteczność: 90 dB
zakres częstotliwości: 90-20k Hz.
mont. 39.4 mm.

Co o tym myślicie?? Dałoby się zamontować w mojej Corolli?? Dodam, że koneserem dźwieków nie jestem (ma coś grać) i w daliekiej przyszłości planowałam kupić jakieś tanie głośniczki na półkę z tyłu a teraz mam okazję wybrania tych. Poradźcie praszę

aaa jeszcze zdjęcie - zapomniałam

[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2006-06-16 14:38:34 ]

O ile nie jesteś audiofil(ką) , to głośniki te wystarczą Ci w zupełności. Miałem przyjemność słuchania ich i powiem szczerze, że nie grają najgorzej.
Za free, to nie ma co się zastanawiać Z brzmienia tego zestawu powinnaś być zadowolona.

Dziękuję marcin!! Tylko pytanie jak to wygląda z montazem
Normalnie wycina się dziury w półce , wkłąda głośniczki i pociaga kabelkami do radia?? To mnie trochę przeraża...

Śmiało bierz nie są złe

Wezmę jak mi powiecie co z montażem Paniol o ile dobrze pamiętam Ty robiłeś głośniki w drzwiach ale jak to wygląda w przypadku tylnej półki??

Moim zdaniem sama półka jest za słaba.Trzeba dorobić pod półka wzmocnienie najlepiej ze sklejki z liściastego drzewa, o tym samym kształcie i skleić. Następnie wyciąć otwory, a ponadto sprawdzić czy półka nie "skacze"tj. czy nie ma wibracji podczas jazdy.Po wykonaniu w/w czynności założyć siatki podłączyć kabelki i w drogę.Sorki że tak pitolę ale jak wypije parę piwek to się robie gadatliwy.

Cytat:
2006-06-16 21:01:08, talent pisze:
Moim zdaniem sama półka jest za słaba.....

Talent dobrze pisze tylko, że te głośniki nie są aż tak ciężkie, żeby dorabiać wzmocnienie do półki. Montuj je normalnie, tak jak pisałaś. Otwór w półce, po dwa kabelki i hulaj do bólu

Cytat:
2006-06-16 20:12:47, madzia_83 pisze:
Wezmę jak mi powiecie co z montażem Paniol o ile dobrze pamiętam Ty robiłeś głośniki w drzwiach ale jak to wygląda w przypadku tylnej półki??

Trzeba zrobić nową z płyty najlepiej OSB ale sklejka po zaimpregnowaniu bedzie ok.
Są to małe głośniki nie możesz liczyć na jakiś kop basowy,ale oryginalna półka jest za słaba,po usztywnieniu nową półką na pewno zagrają lepiej.

Cytat:
2006-06-17 06:51:21, paniol2005 pisze:
oryginalna półka jest za słaba

To z czego ta półka jest zrobiona?? Z tektury??

No właśnie...przecież ta półka nie jest z papieru ...
wyglada to tak:

w takim razie wezmę te głosniczki i sprawie sobie i Corolli miłą niespodziankę Ile może kosztować u elektryka kompletne podłączenie tych głośników?? Ktoś się orientuje??

Cytat:
2006-06-17 12:06:47, madzia_83 pisze:
Ile może kosztować u elektryka kompletne podłączenie tych głośników?? Ktoś się orientuje??

To już zależy od szpeca, myślę że ok 50 zeta - nie więcej

Cytat:
2006-06-17 07:27:15, marcin032 pisze:
To z czego ta półka jest zrobiona?? Z tektury??

Jest słaba bo zacznie pływać razem z głośnikami-każdy wie że głośnik musi być sztywny podczas grania ma pracować membrana a nie półka.

Cytat:
2006-06-17 12:06:47, madzia_83 pisze:
Ile może kosztować u elektryka kompletne podłączenie tych głośników?? Ktoś się orientuje??

Przyjedz do mnie to się zrobi

Dziękuję Paniol Możliwe że skorzystam, mogłabym nawet Ci półkę zawieść bo to trochę potrwa. Najpierw musze zerknąć czy te głosniki jeszcze mozna zgarnąć.

Dziś otrzymałam głośniki 2 szt w komplecie są też kabelki i śrubki. Pogadam z Wernerem i znajomym elektrykiem (sąsiad) jak to wygląda z montażem i usztywnieniem półki.

Można jeszcze dołożyć aluminiowe wzmocnienia (narysuję i poślę Ci mailem)