Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2005-08-31 16:00:33 Zmień stacje na która jeździsz podłaczyć autko do komputera. |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-09-03 21:53:19 Melakser a jak z Twoimi świecami, kablami WN i wałkiem rozrządu (klekoczą Ci już zawory)? |
melakser Warszawa | 2005-09-03 22:50:00 kable i swiece zmienilem odrazu po zakupie, co prawda nie oryginal ale nowka, rozrzad tez ale bez walka. No a walek moze miec takie objawy??? |
melakser Warszawa | 2005-09-04 16:14:37 Krokowy wymienialem ale nie byl nowy, mozliwe ze to przepustnica. Jutro jestem umowiny z chlopakami z garazu, moze cos poradza, ale dzieki |
gandaharss BMW E36 318 i Toruń/ Dundee Szkocja | 2005-09-28 19:28:49 ja bym stawiał na jakąś nieszczelność, może gdzierś na gumie jest dziura i dlatego, albo sprawdz, czy ci czasem nie włącza się jak jest ciepły dodatkowy wtryskiwacz paliwa, który pomaga wtedy gdy silnik jest zimny, weź pojeździj chwile, odłącz ten dodatkowy wtryskiwacz i zobacz jak bedzie chodzić, ja go miałem w mojej starej 320 u góry w kolektorze praktycznie nad wlewem oleju. powodzenia |
MarchewGSI BMW Friend Opel Astra GSI/BMW e ... Iława | 2005-10-08 21:41:38 Tak sobie poczytalem wszystkie odp i tez bym powiedzial ze jest jakas nieszczelnosc w ukladzie dolotowym albo silnik zasysa cieple powietrze z silnika i dlatego tak jest. Postaraj sie to sprawdzic i najlepiej chociaz na probe oddziel filtr powietrza od silnika tak zeby lecialo tylko zimne powietrze na niego.
Pozdroo |
melakser Warszawa | 2005-10-23 21:12:35 Jakiś czas sie nie odzywałem ale kurde problem jest cały czas. Z tymi przewodami to może być racja, sprawdzałem je ale tylko tam gdzie mogłem dojść, umówiłem się z mechanikiem który też powiedział że to może być to. Ale jest jeszcze inna sprawa która uwydatniłe się jak zrobiło się troche zimniej na dworze: jak jast zimno to po odpaleniu wskażnik obrotów jakby był nieczuły na pedał gazu. Po odpaleniu pokazuje ok. 1300 o/min przez jakiś czas, dopiero po dłuższej chwili, najpierw zaczyna skakać o jakieś 500o/min, a potem stopniowo łapie płynność i jest OK. Czy to może mieć też jakiś związek ze spadaniem obrotów jak jest ciapła??? |