Spadek mocy carina 1,6 gli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
posiadam ten samochod od miesiaca i do teraz miałem spokuj ale od tygodnia cos zaczeło sie dziac samochod zaczoł szarpac i tracic moc .
Gdy jezdziłem na paliwie kupionym wraz z samochodem i zatankowanym na statoil było ok! gdy brat zatankował 12 litrów na nie firmowej stcji to zaczeły sie problemy. silnik pracuje jak by pracował na nie wszystkich cylindrach, gdy samochod postoji to jakis czas w czasie jazdy jest lepiej teraz sa czeste utraty mocy bo paliwa zostalo 1/4 Czy takie objawy to wina złego paliwa czy moze cos z samochodem. Prosze o porade

mogła ci sie woda skroplic w baku
zaczeły się przymrozki i wszystko możliwe

Zalej przyzwoite paliwo i zobacz co się będzie działo. Tylko lej jak najwięcej żeby rozrzedzić to coś co masz w baku.
Pozdro.

teraz gdy zatankowałem pb 98 ale tylko 8 lityrów od razu nie było poprawy gdy postał 4 godziny i ruszyłem było ok ale po pszejechaniu jakis 20 km znowu spadła moc i ma jakies wybuchowe spalanie mieszanki silnik pracuje jak by nie chodził na wszystkich cylindrach wyglada na to ze ten problem pojawia sie przy dobrze rozgrzanym silniku moze to wina swiec lub przewodow jutro zatankuje do pełna i wtedy zobacze

zatankuj do pełna
bo o to ma rozcięczyć

kiedys chyba był jeszcze sposób z denaturatem
ale ja tam nie wiem ...

Cytat:
2006-11-02 19:46:52, Suchy pisze:
zatankuj do pełna bo o to ma rozcięczyć kiedys chyba był jeszcze sposób z denaturatem ale ja tam nie wiem ...

dalej jest, 1l denatury na PEŁNY zbiornik, i jeśli przyczyną była woda w zbiorniku, to problem znika...

Cytat:
teraz gdy zatankowałem pb 98 ale tylko 8 lityrów od razu nie było poprawy

oczekujesz cudów po 8 litrach Pb98??

wiem, że łatwo się mówi "zalej pełny bak", ale właśnie to chyba Cię czeka

sprawdziłbym jeszcze układ zapłonowy, skoro kicha i szczeka chociaż, jeśli mówisz że problem pojawił się po zatankowaniu gnojówy bezołowiowej, to czeka Cię wizyta na Shellu, czy BP i zbiornik VP czy Ultimate...

powinno przejść

pzdr

Njabardziej nie rozumie jak ludzie kupuja dobre auta i tankuja u tych szmaciarzy.
Oczywiscie zalej dobra PB98 po korek i jak nie przejdzie jedz na diagnoze jak zaplon wyjdzie spoko to ...sam nie wiem przestepstwo paliwowe jest w polsce bezkarne

A co do denaturatu to dzis kupuje i przy nastepnym tankowniu po korek wleje mojej corollce połóweczke

[ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2006-11-03 10:49:28 ]