Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-10-23 13:17:09 Witam.
Zastanawiałem się, czy warto zakupić owiewki na przednie szyby. Czasem przydałoby się uchylić okno, a tu deszcz, no i same też podmuchy wiatru, a tak chyba nie byłoby problemu. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze ma takie coś zamontowane ?? Jakiej ew. firmy się w tej materii liczą ?? za sugestie z góry dziękuję. pozdrawiam, Edit: No to trzeba by zamówić na Allegrasku (właśnie Heco), bo w sklepach w Rzeszowie nie uświadczysz ;( [ wiadomość edytowana przez: Fiskomp dnia 2006-10-23 20:21:48 ] |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-10-23 13:44:07 nasz kolega Kafi ma owiewki , chyba heko ale glowy sobie nie dam uciac.
Team Heko - maja w swojej ofercie do Cariny E , kod produktu 29303 |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-10-23 14:09:47 Warto.
Heko. Szukam owiewek na tyne szyby. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-10-24 10:09:40
Mozna dyma puszczać i nic nie leci na twarz Przerabialm w CC |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-10-24 12:56:27
Hehehe, dobre, ale za taki manewr by mnie żonka zjadła Zamówione, zobaczymy za ile przyjdą, a już w sumie by się przydały. Ciekawe jak z montażem, ciężki, czy raczej łatwizna, bo po tych video-instruktażach, to nie za wiele można wywnioskować. pozdrawiam, |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-10-25 17:44:12
Zgadza się, nie dochodzą do końca, ale jakoś przez 4 lata nie udało mi się jeszcze spalić silników ani nic związanego z elektryką okien. Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-10-26 11:26:22
Bo były bezpieczniki i dlatego zartuje |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-10-30 00:34:50 ja kiedys sciągłem owiewki z Cariny przywiezionej z anglli , miała firmy Valeo i z perfidnym napisem na czerwono TOYOTA w rogu ale one są u mojego ojca w jego Cari , ja do swojej chce kupic , znalazłem jakies na allegro |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-10-31 19:44:06 Nooooooooooooooooooo i sąąąąąąąąąąą
Nie powiem, jakość ok, ładniusie, ciemnografitowe, ładnie sie komponują, troszku jakby za długie, ale chyba tak ma być Jak będą waruny pstryknę fotkę, fajnie by było faktycznie założyć i na tylne szyby (pomysł żonki) Ogólnie jestem naprawdę zadowolony. Może jedna malutka wada, trochę szumi przy większych prędkościach >80km/h. pozdrawiam, |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-01 00:17:50 szumią ale w czasie jazdy jak sie właczy spryskiwacz przy otwartm oknie to nie wlewa sie woda do kabiny po drzwiach wprost na przełączniki tak jak to Cariny mają w naturze |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-01 10:52:14 Kuźwa, że tak powiem, jednak jest problem.
Wyglada na to, że albo owiewki są nie dokońca spasowane, albo nie wiem co jest grane. Po stronie pasażera jest ok, problem mam po swojej stronie, szyba przy domykaniu jakby sie kosiła i nie do końca spasowuje się do pionowej krawędzi, jak ją złapię, to można poruszać nią po skosie. Czy szyby w Carinach są montowane do prowadnicy w dwóch punktach ? Bo wygląda to tak, jakby jedna strona była popuszczona i lata w mocowaniu, przez co robi się dźwignia i dlatego szyba "lata". Kurcze a miało być tak pięknie, jeszcze spróbuję doszlifować krawędzie owiewki, bo jest jakby ciut za długa. W każdym razie wg. instrukcji montażu za cholerę tak łatwo nie wchodzi. Jestem zdołowany i nie wiem za bardzo jak podejść do tematu. pozdrawiam, |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2006-11-01 11:04:20 Po jakimś czasie uleży się do uszczelki ale można zastosować w najbardziej ciasnych miejscach specjalne blaszki rozpierające(często są w kompletach).W moim T4 uleżało się po miesiącu a w osobówce leżą dobrze od początku
Powodzenia |
Cypek80 TOYOTA DRIVER Carine E Lubin | 2006-11-01 20:03:38 Witam
Miałem kiedyś w Felicje z owiewkami na drzwiach przednich. I na pewno nie kupie do Carii bo nie warto. Tak jak pisali moi przedmówcy więcej wad niż zalet. pozdro |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-11-02 13:29:34
przedmówcy to raczej pisali odwrotnie |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2006-11-02 13:57:18
No i pewnie tak myslał tylko źle napisał, skoro uznał że do Cari nie kupi bo nie warto |