TOYOTA COROLLA- kontrolka otwartych drzwi&pilot

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Pomocy!!
Toyota Corolla 97r-> po wymianie baterii w pilocie przestalo dzialac centralne otwieranie auta poprzez wlasnie Ten pilot. Jesli auto bylo otwierane kluczykiem z zamka-auto otwieralo sie bezproblemowo. W takiej sytuacji zabralem sie do programowania pilota wedlug autodaty. Po dwoch probach, udalo sie- auto mozna bylo otwierac i zamykac pilotem. Jednakze, po dluzszym czasie postoju- auto przestalo sie otwierac pilotem jedynie byla mozliwosc zamkniecia. Co gorsza teraz caly czas pali sie kontrolka od otwarych drzwi na desce rozdzielczej-jednak wszystkie drzwi sa zamkniete a przed programowaniem kontrolka gasla po zamknieciu wsztystkich dzrzwi!!!Kluczykiem auto sie otwiera i zamyka, jak i wewnatrz auta rowniez jest taka mozliwosc poprzez nacisniecia odpowiednniego klawisza do tego przystosowanego. Strasznie martwi mnie ta swiecaca kontrolka "otwartych dzrzwi" na pulpicie. Czy jest to oznaka zlego zaprogramowanie kluczyka??Prosze o pomoc!!!Z Gory dziekuje!!!!!

a nie grzebałeś przy zadnych kabelkach albo kompie od alarmu??
wygląda na to że gdzieś (nie wiem na jakiej zasadzie działą ) albo zwarłeś albo rozwarłes jakies kabelki
bo nie wydaje mi się ze przez same progamowanie pilota mogło się stać coś takiego

Dziekuje za odpowiedz rsuhy!!Nic nie grzebalem Wiesz, moze to poprostu zbieg okolicznosci,ze poprogramowaniu zapalila sie kontrolka drzwi i poprostu ktorys z czujnikow padl! Nie wiem????A wiesz moze dlaczego pilot tylko zamyka centralny a nie otwiera???Bo wlasnie zaraz po zapaleniu tej kontrolki tak sie stalo!

Pozdrawiam

nie znam się za bardzo na alarmach
ale u mnie przynajmniej cos z tej lapmki sygnalizującej owarte drzwi musi byc podłączone pod centralke alarmu bo jak się ona świeci
to niewłącze alarmu
ani nie zamknę samochodu (pilotem)
tak wiec troszke śmiesznie ze możesz zamknąć a nie możesz otworzyć
powinno być raczej na odwrót

ale te czujniki to nic skomplikowanego można je sprawdzić przy których drzwiach jest otwarty obwod

czujniki są pod gumowymi bałwankami w drzwiach oraz pod klapą bagażnika przy zamku

trzeba poruszać tymi czujnikami może się który zawiesił albo co

generalnie najsłabszym ogniwem jest czujnik a jeśli nic nie gmerałeś w elektryce to obstawiam czujniki

i jeszcze jeden czujnik jest pod maską
może ten ci się zpartolił

Dziekuje Panowie za sugestie napewno to sprawdze!!!! Meczy mnie jeszcze fakt taki, iz drzwi pilotem mozna zamknac a nie mozna otworzyc!Czy to normalne jesli sterownik widzi ze niby jakies drzwi sa otwarte a np zamkne kluczykiem to nie otworze pilotem???Chyba wiecie o co mi chodzi czy za bardzo zagmatwalem sytuacje???Pozdrwaiam!!!!!Jeszcze raz dzieki

ja bym obstawiał ten czujnik pod maską, tam jest najbardziej narażony na wilgoć, temperatury itp i najszybciej sie zużywa (mnie kiedyś obluzowała sie wsuwka i jak była wilgoć, np. deszcz to zwierał i wył)

czy to Avital ?Jajkowaty pilot z trojkatnymi przyciskami?

Miałem to samo.
Paliła mi się chyba ze trzy dni.
Jak załączyłem autoalarm co chwilę się włączał, gdyz widział otwarte drzwi.
I tak sie paliła i paliła do czasu kiedy,
nie podniosłem maski i polewej stronie jest ten guzik od alarmu, od zamkniętej maski.
Jego dolna cześć była zardzewiała.
Skrobnałem pare razy te rdze śrubokrętem i juz mi sie ta kontrolka nie pali. Poprawie WD-40 i będzie na zaś.