Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kosmat Radomsko | 2006-10-10 21:50:18 ja musze też przykleić boczek, bo u mnie też sie odleja, nie wiem dlaczego.. |
flajszm BMW e36 318is COUPE wrocław | 2006-10-11 09:51:57 A jak to bedziesz robił? Masz jakis sposób.. np jakis dobry klej i strzykawką pod tkanine podawac? |
Ghost_24 BMW Member BMW E-36 Pinczow | 2006-10-11 09:56:24 Ja bym kleil na silikonie sanitarnym szybko zasycha i smierdzi octem tylko przez chwile
pozdrawiam |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2006-11-09 08:50:06 Ja bym proponwał silikon albo butapren, jedno i drugir dobrze skleja materiał, bądz materiał + plastyk, a przy tym są elastycznę, czyli nie poodpada wszytsko po rzejechaniu 1000km po naszyc wspaniałych "równych" drogach. |
voyteck BMW Cabrio 328 Gliwice | 2006-11-09 17:52:04 Silikon jest idealny . w coupe jest to samo co ja mam w cabrio, z tapicerkami drzwi . Schowki dolne na tapicerkach są klejone do tapicerki bardzo słabo i odchodzą - tym bardziej ze spinki są wlasnie dolną czescią do tych schowków mocowane .
Tak samo jest z takim plastykowym wzmocnieniem na górnej czesci tapicerki od wewnątrz . Limo tego nie ma i jest chyba Ok . Ja u siebie to na max pokleiłem od tyłu silikonem zostawiłem na jeden dzien i dopiero zamonotowałem tapicerki . super sie trzyma ! |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2006-11-12 18:10:51 Możesz napisać jakiego konkretnie silikonu użyłeś? Ściągałeś najpierw materiał z boczków czy kleiłeś tylko te elementy przy dolnych kieszeniach? |
voyteck BMW Cabrio 328 Gliwice | 2006-11-13 01:01:07 silikon szklarski jest dobry bo ma dobrą przyczepność , ale to akurat zwykłym czarnym silikonem zrobiłem . Nie odklejałem kieszeni dolnych , tylko w szpary miedzy nimi a tapicerką i wokół na maxa silikonem zrobilem.
Górne wzmocnienie plastykowe mialem odklejone po zdjeciu tapicerek , nie pozostało nic jak je tez silikonem przykleić . Silikon fajna sprawa , bo jest elastyczny i dobrze trzyma i szczelnia , a w razie czego tez da sie usunąć . A tak i tak nie widać wiec można jechać z tym równo - przynajmniej nic nie skrzypi itd |
ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2006-11-18 11:46:23 Witam.
Odklejajaca sie podsufitka z tylu to norma, inzywnierowie bmw dali ciala z uszczelka w tylnej szybie parcieje bardzo szybko. Podkleic silikonem i wymienic uszczelke w tylnej szybie i po sprawie, we Wroclawiu koszt wymiany uszczelki razem z nowa uszczelka to 240 zlotych |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2006-11-19 16:58:33 Flajszm, a jak poradziłeś sobie z Boczkami? Masz na nich materiał czy skórę?
Pozdr. |
ZABA BMW Friend 318 e36 Wroclaw | 2006-11-19 21:32:38 Flajszm wymienialem wlasnie przednia szybe u siebie i robilem to w zakladzie na Krakowskiej Auto szyby, maja szyby piknigtona i pytalem wlasnie o tylna uszczelke powiedzieli 240 zeta robocizna z uszczelka, slyszalem ,ze dobrym warsztatem jest tez "JAAN" na robotniczej teren Archimedesaale z tego co zauwazylem maja troche wyzsze ceny.
Pozdrawiam |
flajszm BMW e36 318is COUPE wrocław | 2006-11-19 22:43:06 Dzieki ZABA!
Kojarze zakład na krakowskiej...i tam uderze.. pozdro |
flajszm BMW e36 318is COUPE wrocław | 2006-11-20 23:42:59 Dokładnie!
Niestety to nie są juz zwykłe małe bąble na plaskiej powierzchni tylko na załamaniach... tam gdzie tkannina była najbardziej napięta... ...Rozgrzewam pistolet na zszywki...- to chyba jedyna rada... No chyba żeby faktycznie oddac niuńke do specjalisty... Boczki...ściąganie napewno im nie służy.. u mnie napewno były ściągane i to jakis parciaż chyba robił.. bo przy uszczelce przy szybie wszystko sie lekko rozłazi.. Uszczelka nie idzie prosto...a szpara miedzy szybą a uszczelką faluje i raz jest węższa lub szersza. Byłem w tym warsztacie na krakowskiej , co kolega ZABA polecał: i tam stwierdzono, że to właśnie przez rozbieranie boczków sprawa tak właśnie wygląda. Co do uszczelki na tylnej szybie to nie jest źle- nie ma nigdzie przecieku, nic nie trzeba wymieniać.. jedynie fragmenty uszczelki, które się odkleiły wystarczy podkleić klejem.. usługa płatna 30plnów! Lub zrobic to samemu... 25plnów tubka kleju... |
k1cyprys 125p 1972 Kraków | 2006-11-21 09:52:54 elo. mam to samo w mojej kupie. bylem u tapicera samochodowego i za obklejenie czarna ladna skora wszystkich 4 boczkow, przednich i tylnych slupkow oraz tylnej polki powiedzial mi 700zl... troche duzo, nie uwazacie...?
mam inne pytanie - jak wyjac tylna polke w coupe? bo fotele i kanape wyciagalem do czyszczenia ale wowczas nie udalo mi sie zdemontowac tej polki, a sam bym ja obkleil nowym materialem, bo ten co byl kiedys czarny jest teraz fioletowawy i wiglada niezbyt... poradzcie pozdr k1c |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2006-11-23 22:15:28 Ten pan obija jeden boczek za 85 zł. Nie jest to tanio ale jak na prawdziwą skórę to też nie tragedia...będę szukał jednak tapicera u siebie w Opolu i zdecyduję się na czarny materiał, który nieco łatwiej naciągnąć.
A oparcie tylnej kanapy też zdemontowałeś i nic? |