Ile pln za nowa przednia szybe ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie bo wlasnie porzyczylem auto ojcu i dzwoni ze szybe rozpie..... ile taka szyba moze kosztowac i czy oplaca sie to robic z PZU ??? Chodzi oczywiscie o szybe przednio

Cytat:
2006-11-16 08:34:10, Outcast pisze:
Tak jak w temacie bo wlasnie porzyczylem auto ojcu i dzwoni ze szybe rozpie..... ile taka szyba moze kosztowac i czy oplaca sie to robic z PZU ??? Chodzi oczywiscie o szybe przednio

Właśnie jutro wymieniam. Najtaniej znalazłem w Gdyni za 320 z robotą. Ewentualnie w Sopocie chcą 339.
Duże sieci jak Jaan, czy Autover chcą 430, 460.

Tu masz namiar jakby co:
"ABIX" Gdynia, Kapitańska 4
664 70 38

Cytat:
2006-11-16 08:39:20, Walus pisze:
Sopocie chcą 339. Duże sieci jak Jaan, czy Autover chcą 430, 460.

To ceny jak w Warszawie wymieniałem 5 dzni temu

Cytat:
2006-11-16 09:39:48, Kula69 pisze:

No koło 200 za nowa szybę to chyba najtaniej jak się da, a robocizna 120, 130 i mniej tyż ciężko znaleźć, jesli wogóle to możliwe.

Taniej to sie chyba nieda chyba ze uzywka która kosztuje na allegro ok 150zł co sie wogóle nie opłaca

250 zł w Chorzowie za Nordglas z wymianą

Cytat:
2006-11-16 11:33:20, Kolber7 pisze:
250 zł w Chorzowie za Nordglas z wymianą

Znajomy "królika" po kosztach robi, czy norma? Trochu daleko jak dla mnie i Outcasta .

A propos, Outcast-prośba, jak byś zanlazł cuś tańszego w "naszej" okolicy do jutra rano to daj info.

Cytat:

...też chcę wymienić swoją!
powiedz mi gdzie kupiłeś / robiłeś i czy jesteś zadowolony? (daj adres / telefon)
czy z wyglądu szyba różni się trochę od oryginalnej? (np: ten charakterystyczny zielony pasek u góry?)
...i ile dokładnie zapłaciłeś w sumie za wszytko?

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2006-11-16 15:30:29 ]

Cytat:
2006-11-16 15:29:13, ŁUKASZ_GAJER pisze:
...też chcę wymienić swoją! powiedz mi gdzie kupiłeś / robiłeś i czy jesteś zadowolony? (daj adres / telefon) czy z wyglądu szyba różni się trochę od oryginalnej? (np: ten charakterystyczny zielony pasek u góry?) ...i ile dokładnie zapłaciłeś w sumie za wszytko? [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2006-11-16 15:30:29 ]

Są 3 rózne szyby
biała bez paska 199
biała z paskiem 207
zielonkawa z paskiem 209 (jak oryginał)
montaz ok 3h 119zł
przeklejenie nalepki rej chyba cie nie dotyczy z tego co pamietam

Mam tą zielona z paskiem i jest galante
Adres
Mszczonowska 19A
tel 22 877 08 77
500 150 104
wjazd od gniewkoskiej na koncu ordona w prawo i dalej sa juz znaki

Można jeszcze spróbować w Autoglass Jaan, widziałem ich filię (chyba to filia) na Połczyńskiej w strone Tesco na Morach, od strony Wawy po prawej stronie, niestety nie znam cen ale można podjechać i sprawdzić

Walus dzwonilem do gdynii ale maja czas dopiero jutro a mi bylo potrzebne od zaraz wiec pojechalem do JAAN'a, koszty:
- szyba (zielonkawa z paskiem ) z wymiana - 430 pln
- oczyszczenie ognisk rdzy pod uszczelko i zamalowanie - 20 pln
- przeklejenie naklejki z numerami rej. - 20 pln
suma : 470 pln

No ale coz... chce sie jezdzic to trzeba placic

Cytat:
wjazd od gniewkoskiej na koncu ordona w prawo i dalej sa juz znaki

...znam te tereny... nie będzie problemu z dojazdem...
przy najbliższej wypłacie wymieniam... serdeczne dzięki za namiary... nie sądziłem że wyjdzie to aż tak tanio...

Cytat:
2006-11-16 11:48:26, Walus pisze:
Znajomy "królika" po kosztach robi, czy norma? Trochu daleko jak dla mnie i Outcasta . A propos, Outcast-prośba, jak byś zanlazł cuś tańszego w "naszej" okolicy do jutra rano to daj info.

normalny zakład bez znajomości

Przede mną była tam Basis i wywalczyła jeszcze przeklejenie nalepki z tablic rej. za free

ofkors mowa o szybie zielonej z paskiem przeciwsłonecznym firmy Nordglass...

najlepsze, że była na niej nalepka JAAN
a w JAAN wymiana szyby to jakieś 450 zł

Cytat:
2006-11-16 23:41:33, Kolber7 pisze:
normalny zakład bez znajomości Przede mną była tam Basis i wywalczyła jeszcze przeklejenie nalepki z tablic rej. za free ofkors mowa o szybie zielonej z paskiem przeciwsłonecznym firmy Nordglass... najlepsze, że była na niej nalepka JAAN a w JAAN wymiana szyby to jakieś 450 zł

No to nieźle, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem.

Cytat:
2006-11-16 16:57:02, Outcast pisze:
Walus dzwonilem do gdynii ale maja czas dopiero jutro a mi bylo potrzebne od zaraz wiec pojechalem do JAAN'a, koszty: - szyba (zielonkawa z paskiem ) z wymiana - 430 pln - oczyszczenie ognisk rdzy pod uszczelko i zamalowanie - 20 pln - przeklejenie naklejki z numerami rej. - 20 pln suma : 470 pln No ale coz... chce sie jezdzic to trzeba placic

Ano, niestety. Drogo jak cholera. Znaczy zupełnie Ci poszła, w drobny mak? Bo ja mam pęknięcie przez całą szerokość szyby i śmigam tak od 3 miechów, ino przed zimą $i przeglądem stwierdziłem, że trza by to zrobić (a tak naprawdę to moją dziołchę już to pęknięcie wkurzało i powiedziała żeby wymienić )

mialem pajaka ok 20x20 cm idealniena wysokosci oczu kierowcy wiec raczej ciezko sie z tym jezdzi, stalo sie to rano

Cytat:
2006-11-17 00:08:14, Outcast pisze:
mialem pajaka ok 20x20 cm idealniena wysokosci oczu kierowcy wiec raczej ciezko sie z tym jezdzi, stalo sie to rano

Ja mam pająka 3x3cm i zastanawiam się czy naprawiać czy wymieniać