Dobre radio CB + antena

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ostatnio miałem pozyczone CB Midland oraz antene około 50cm - 60cm, pierwszy raz używałem CB i chciałbym teraz sobie coś kupić, nie bardzo się na tym znam, planował bym przeznaczyć ok 300zł na CB oraz ok 120zł na antene, cb moze byc używane, czy możęcie coś doradzić ? ponieważ często czytam, żę wyższa cena nie zawsze wskazuje na to, żę antena jest lepsza, wiec ciężko mi wybrać, może szukać jakies konkretnej firmy czy modelu ?
tutaj na forum poczytałem ze dobrą firmą jest chyba President?

bo tak się zastanawiam czy to nie jest tak, że wystarczy obojętnie jakie radio + długa antena (mocna, porządna) i będzie wszystko łądnie chodzić czy tez radio cb ma tez wpływ na jakosć dzwięku itp? czy oprócz jakości dzwięku i odległości na jaką moge nadawać i odbierać maksymalnie są jeszcze jakieś parametry na które mam zwrócić uwagę, czy tylko na te ?/

Z radiami i antenami to tak jak z samochodami. Jakosc nadawania i odbioru ma tu duze znaczenie. Jak chcesz zakupic sobie cos w cenie jaka podales to polecam na poczatek:
Unidena 520xl - w cenie na allegro od 319zl
Antenke magnesowa Wilson little will - w cenie na allegro od 130zl, chyba ze bedzie cie interesowal montarz staly (lepszy wybor) to za te kwote zakupisz pozadniejsza antene.