KOledzy mam pytanie mam johnnego II i szczerze nie jestem nim zachwycony chce zmienic na johnsona i pytanie moje jest takie czy jest to leprze radyjko czy jakas roznica bedzie i czy brak pokretla rf gain zastepuje w nim cos innego
antene mam colorado 1200 Jak johnson to radyjko jakiego nie polecacie to co innego
Witam ponownie Kolegę, a więc Johnson II ma 3 dobre filtry (ANL, NB, Hi-cut), Johny II ma tylko 2. Johnson II ma AM/FM więc możesz śmigać na radyjku po całej Europie, Johny ma tylko AM. Johnson II nie ma RF-gain, w jego miejsce jest funkcja Local, która zastępuje RF-gain. Johnson ma szereg dodatkowych funkcji, między innymi przełączanie kanałów w gruszce, skanowanie, możliwość zapamiętywania ulubionych kanałów, możliwość nasłuchu 2 kanałów i chyba szybką 9/19. Johnson nie ma wyjścia na tzw. papugę, można podłaczyć do niego do odsłuchu głośnik zewnętrzny. Oryginalny głośnik jest zamontowany w panelu przednim. W mojej ocenie Johnson II to radio zdecydowanie lepsze w stosunku do Johnego, mówiąc potocznie jest to radio z tzw. wyższej połki. Pozdrawiam. Aha, Johnson ma ciekłokrystaliczny wyświetlacz.
Ja nie wysyłałem. Z tego, co pytałem kolegów na innym forum, którzy też pracują na tym radyjku, to oni nie wysyłali. To tylko w Johnym są takie problemy. Poczytaj sobie opinie Kolegów na temat tego radyjka na www.cb-radio.pl w zakładkach President Johnson oraz President Johnson II a będziesz wszystko wiedział.
ok a jeszcze takie jedno male pytanie "local" to r gain na maxa jak sie doczytalem ale czy on automatycznie uswaia sobie zasieg czy poprostu skreca ga na maxa i jeszcze jedna zecz kontrast wyswietlacza bo jezeli jest organiczny to czy jak bede go mniec u gory to bedzie on czytelny cz tylka jak bede na niego patrzal z90st