Problem z wydechem Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam taki dziwny przypadek z wydechem, mianowicie zaraz za wydechem za sondą Lambda jest takie dziwne łączenie w okrągłym kształcie i jest to chyba złączone na stałe, co to takiego? bo coś mi w tym wysiadło ponieważ strasznie mi warczy jak by była dziura w rurze, oczywiście wydech mam szczelny. Byłem samochodem na kanale i wyje to niemiłosiernie, tylko w tym jednym miejscu. Czy ktoś wie o co chodzi?

Pozdrawiam

sprawdź połączenie przegubowe na wydechu, jest zaraz za 2-rurką często bywa tak że wypala się w nim uszczelka i należy ją wymienić,

za sondą lambda znajduje się katalizator dalej tłumik wstępny i końcowy, a tam nie ma co się psuć i warczeć

To łączenie przegubowe w kształcie jabłuszka trzeba po prostu wyciąc i wspawać nowy łącznik elastyczny o srednicy wewnętrznej identycznej jak reszta wydechu.Łącznik kupisz w kazdym lepszym sklepie z czesciami.Sporo osób juz musiało tak robic.Po wspawaniu nowego łącznika znikają wszystkie dziwne wibracje z układu wydechu.

Cytat:
2007-07-14 22:06:13, carinus pisze:
To łączenie przegubowe w kształcie jabłuszka trzeba po prostu wyciąc i wspawać nowy łącznik elastyczny o srednicy wewnętrznej identycznej jak reszta wydechu.Łącznik kupisz w kazdym lepszym sklepie z czesciami.Sporo osób juz musiało tak robic.Po wspawaniu nowego łącznika znikają wszystkie dziwne wibracje z układu wydechu.

Właśnie o to mi chodzi, czyli temat znany, wielkie dzięki.

Pozdrawiam