Dyferencjał

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Odkąd kupiłem ten samochód, mam mały problem, który dopiero niedawno zaczął mnie bardzo irytować! wrzucam pierwszy bieg lub wsteczny, i po ułamku sekundy słyszę głuche uderzenie w okolicach tylnego zawieszenia! Wiem że to coś z dyfrem czy z wałem napędowym, bo już gdzies na tym forum coś czytałem, ale nieumie znaleźć;/// dodam że niezawsze tak jest, powiem więcej !! zdarza się to raczej żadko proszę o porady! aaa doczytałem jeszcze jak dobrze pamiętam. że niedługo na każdym biegu bedzie to uderzenie a potem bedzie po moście pozdraawiam

siemanko mialem podobny problem... niestety to most (przynajmniej u mnie to bylo to) kupilem most (ze szrotu) i wszystko oki...kosztowalo mnie to dokladnie nie pamietam ale cos kolo 400zl pozdrawiam

nie ma innego sposobu, oprócz wymiany mostu!?! narazie bede jeździc, nic oprócz tego sie niedzieje! podczas jazdy jest cichutko nic nieszumi itp.

A tuleje metalowo gumowe tylnego mostu w jakim stanie?

oooooo pojęcia niemam jak zdążę to pojade w przysżłym tygodniu na przegląd zawieszenia to sie okaże! dzięki

Ja nieraz nam to samo w e-34. Czasem gdy wrzycam pierwszy bieg lub chce ruszyc a auto jest jeszcze na reczym. Dzieje sie to bardzo żadko. Nic z tym nie robilem a to auto mam dwa juz dwa lata.