Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-09 22:54:41
Tak, terkotanie to norma. Chociaż nie jestem pewien czy to terkotanie to czasem nie od silniczka krokowego a nie elektrozaworu. ----------------- czasem tu zaglądam |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2008-04-09 23:04:14
Na żaden zawór gazowni nie ma napiecia kiedy centralka gazu jest ustawiona poza w tryb Pb albo nie przekręcisz kluczyka w stacyjce do zapalenia sie lampek na budziku... Każda instalacja przynajmniej 2-giej generacji ma ze sterownika wyprowadzony zielony kabel uruchamiający 3 elektrozawory - przy butli, filtrze i na parowniku - uruchamiają sie wszystkie jednoczesnie (bo są na tym samym zielonym kablu) w momencie przelaczenia samochodu na gaz - inaczej byc nie moze !!!!!! Stukanie elektrozaworów jest dosc glosne (ja slysze w kabinie przy uruchomionym silniku) takze mam nadzieje ze nie wprowadzasz nas w bląd i to napewno elektrozawór zalacza jak podpinasz klemy do aku - w takim przypadku nie dziwilbys sie ze aku ci pada... |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-10 21:17:43
A sprawdziłeś amperomierzem ile tak naprawde prądu pobiera samochód na postoju? Ładowanie masz oki? Moze aku szlag trafił. ----------------- czasem tu zaglądam |