Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-01-06 14:08:23 Dzisiaj z okazji dnia dobroci dla Nubiry wstawiłem ją do ciepłego pomieszczenia żeby spłynął cały lód. I zobaczyłem,że tylna tablica jakoś dziwnie odstaje . Po bliższych oględzinach okazało się, jakich ch..... chciał sobie ją pożyczyć i próbował wyrwać z ramką na chama.
Na całe szczęście parę lat temu po kupnie Nuby zrobiłem jej kuku i przewierciłem tablicę i tylną klapę na wylot ( przy okazji demontażu tapicerki z tylnej klapy) i przykręciłem całość na 2 śrubki M6. Jakoś wtedy była fala kradzieży tablic.Długi czas miałem wrażenie,że to co zrobiłem było bez sensu,ale dzisiaj rano definitywnie mi to przeszło. A wczoraj wieczorem dziwiłem się dlaczego Focus (też kombi) stojący za mną nie ma tylnej tablicy ( dlaczego tylko tylnej???) To takie małe ostrzeżenie żeby "pilnować" tablic, bo inaczej 180 zł i parę godzin w plecy . |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2010-01-06 16:41:37 nie nowina , że kradną tablice. Nie od wzcoraj przecież. chyba lepiej na cudze konto zatankować i odjechać ze stacji he he. a tak przy okazji ostatnio spotkałem się z przypadkiem, że w kilku samochodach pod blokiem zamienił jakiś psotnik wybiórczo tablice... nie sposób było się połapać gdzie i kto ma swoją... bo rotacja nastąpiłą nie kompletami... pozdrawiam |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-01-07 23:17:46
Też musiało się komuś nudzić. Swoją drogą musiał mieć dobry ubaw jeśli widział miny właścicieli. Tylko ciekwae kiedy się połapali, bo ja nie chodzę i codzienie nie sprawdzam jaką mam blachę na samochodzie. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-01-08 12:10:43 i nawet nie problem z brakiem tablicy co z czasem jaki trzeba poswiecic na jej odzyskanie. WK to magia. Chyba ze tylko w Sosnowcu. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-01-08 13:11:31
W Stolycy wyrobienie dwóch tablic z poprzednim nr (gwiazdki zamiast chorągiewki dali) zajęło 2 albo 3 dni. U nas - czyli w tej gorszej części PL, ale będącej zdecydowaną większością ponoć ok.2 tygodnie się czeka. |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2010-01-08 22:57:29
Zawsze możesz się przeprowadzić do 100-licy |