Pompa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jak wiekszosc tutaj mam kolejny problem.Mianowicie ostatnimi czasy ciezko jest mi zapalic mojego esperaka.Z reguly kilka lub nascie razy musze pokrecic silnikiem zeby zaskoczyl.Nastepnie jak juz zaskoczy to po wcisnieciu pedalu gazu nawet do polowy po wolutku dostaje mocy, innymi slowy dodam gazu a dopiero po chwili dostaje mocy ale i nie calkowitej.Kiedy predkosc obrotowa wzrasta jakby lekko przerywal i niechetnie wkrecal sie na obroty.Na gazie jest bez problemu.I zapalam tez tylko na benzynie, gdyz mam taka instalcje gaz zalozoną.W czym moze tkwic moj problem?

Może Kable albo świece. Ale raczej wątpie, bo na gazie jest ok, a gaz jest czulszy na takie sprawy...

Może masz mało paliwa
Sprawdź też filtr paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: Skorupa-S1 dnia 2008-06-24 16:53:28 ]

mam to samo odpalam na LPG i bez problemu

Cytat:
2008-06-24 17:37:57, Outcast pisze:
mam to samo odpalam na LPG i bez problemu

A zimą Ci odpalana gazie?

Jak mi padła pompa paliwa to nie mogłem zapalić za żadne skarby - kręciłem do momentu rozładowania akumulatora i nic...

Nie pomagało też holowanie - przy 60km/h nie chciał odpalić mimo, że było słychać, że silnik prawie pracuje (dobrze, że pasek nie przeskoczył).

Wymieniłem pompę i śmiga pięknie Proponuje Ci najpierw sprawdzić filtr, a dopiero później spróbować z pompą (ja wymieniłem sam wkład i jest OK).

Poza tym koledzy niedługo podsuną konkretne porady - jedna z nich na pewno okaże się być trafioną

Pozdr.

skorupa - zima tez odpala

A może już wtryskiwacze trochę się pozacierały? Albo rozjechała się mapa pamięci wtrysku przez niewłaściwą emulację?

Zresetuj kompa, zobacz jak odpali i pojeździj trochę na benzynie

Cytat:
2008-06-24 23:01:04, JaRabbit pisze:
A może już wtryskiwacze trochę się pozacierały? Albo rozjechała się mapa pamięci wtrysku przez niewłaściwą emulację? Zresetuj kompa, zobacz jak odpali i pojeździj trochę na benzynie

No, mówiłem, że się ktoś kompetentny pojawi

A ten reset realizuje sie tylko poprzez odłączenie aku czy można inaczej?

Cytat:
2008-06-24 23:10:20, Skorupa-S1 pisze:
A ten reset realizuje sie tylko poprzez odłączenie aku czy można inaczej?

Możesz wyjąć bezpiecznik B1 "ECU" ...chyba 10A w skrzynce przy lewej nodze. Wyjdzie na to samo.

(po wyjęciu tego bezpiecznika - odłączeniu komputera od zasilania) musisz poczekać jakieś 20 min.

Po "podłączeniu" kompa do prądu ...jest jeszcze kolejna procedura programowania komputera.

"Czary" związane z programowaniem są opisane np. >> TUTAJ << ...w czwartym wątku od góry.

[ wiadomość edytowana przez: nawigator5 dnia 2008-06-24 23:38:26 ]