Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krysti612 Essi cabrio Krosno | 2008-07-27 18:28:14 Witam! Dzisiaj coś nawaliło w escorcie i już sam nie wiem co... Zapaliłem samochód przejechałem nim ok 2 km i gdy wyłączyłem zapłon zaczął kręcić rozrusznik. Po włączeniu zapłonu silnik odpala a rozrusznik przestaje kręcić i tak w kółko. Odpiąłem kleme z aku i zabrałem sie za gada... Wymieniłem skrzynkę bezp i dalej nic... Znalazłem drogę do problemu ale niestety urywa się... a mianowicie przy zmianie stacyjki natknąłem się na małą MINĘ w stacyjce którą miałem w zapasie była tylko kostka, którą wpina sie do skrzynki bezp, a w tej oryginalnej jest jeszcze rozgałęzienie wszystkich 4 kabli. Gdy spróbowałem stacyjkę tą zapasową wpinając ją do samej skrzynki było okej, ale gdy przylutowałem kable, te które wchodziły do oryg stacyjki problem wrócił. Mam kilka schematów elekt ale we wszystkich jest tak samo, ze stacyjki wychodzą dwa kable i idą do przekaźnika stacyjki(czyli do skrzynki bezp) Moje pytanie jest takie czy ktoś wie gdzie idą te kable od stacyjki ( nie te co biegną do skrzynki b ) Bo ja już nie mam pomysłu na to |
krysti612 Essi cabrio Krosno | 2008-07-27 20:35:46 już sam rozpracowałem... gdyby ktoś miał taki problem to polecam sprawdzić przekaźnik rozrusznika koloru zielonego. Przekaźnik ten siedzi obok skrzynki bezp po jej lewej stronie (trzeba opuścic skrzynkę)
Pozdrawiam |