Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-12-03 14:00:17 Ciekawy jestem jak duży wpływ będzie miała zmiana turbiny na parametry silnika ??? |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-12-04 09:31:37 przypuszczam że nie długo u mnie nastapi wlasnie taki remont, silnika, ale może uda sie ograniczyć to do wymiany, tylko pierścieni i uszczelniaczy,i planowania głowicy wraz z wymiana uszczelki. dlatego bedę na bierząco śledzil, jaki potencvjal ma garet t17, w naszym silniczku dokladnie chodzi mi jakiego przyrostu mocy sie spodziewasz wraz z wstawieniem intercoolera, będziesz przerabial mapy w kompie????cyz stand alone dasz i czy prowadznice dajesz nowe, co dokladnie zamierzasz robić i na co zwrócic uwage. m
ps. super że w końcu ktoś na forum pokaże jak w punktach krok po kroku reanimuje sie hyundaia scoupe, dla mnie bardzo ciekwaym etapem będzie montaz intercoolera trzymam kciuki |
BOR Accent X3 5d Rzeszów | 2005-12-05 08:30:09 Super. To lubię.
Ostry projekt, opis i zdjęcia, a przede wszystkim dużo zapału. Informuj nas na bieżąco, rób dużooo fotek. Trzymam kciuki |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2005-12-07 21:59:52 Mogl bys napisac dokladnie ile zaplaciles za komplet uszczelek??NIedlugo czeka mnie ten wydatek i niewiem na ile sie szykowac....
Pozdrawiam!!!!!! |
chrzaniu opel calibra gorzow wlkp. | 2005-12-13 15:28:34 a czy trubo juz masz wieksze?? tzn. wiecej pompujace??
tylko Go nikeatuj teraz |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-09-20 20:12:08 i niech moc bedzie z toba ksieciunio ,
daj , jakis opisik, szkoda że zdj,. takie malutkie, ale dam sobie rade a koszty???, dales rade pomiescic , wszystko, bo ja sie ggubie w tych wsdzystkich wezykach od gazu, wiecej teraz nie napisze, bo uciekam na najbardzierj zwałowy,serial komediowy, ostatnich lat kepskich ))))) pozdr |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-09-20 21:21:54 Pomieścić to wszystko nie było łatwo (cięcie pasa przedniego, troszkę brzegi chłodnicy) ale się udało i jestem zadowolony A co do kosztów to nie były wielkie bo robiłem wszystko sam (siedzę w tym na codzień). Więcej było główkowania jak to upchać. Na konkretne pytania chętnie odpowiem i zapraszam do mojego warsztatu http://www.fiestaklubpolska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=28
Pozdro |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-09-21 18:45:48 GRATULUJE !!
To mam nadzieje ze jak dojdzie do skutku jakieś spotkanko w małopolsce lub na ślasku to nas też odwiedzisz - fajnei by było jak by 3sportówki przyjechały naraz do nas Pozdrawiam. Misio |
lord81 HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE Świdnica | 2006-09-22 19:51:17 Dzieki za odpowiedz.
Chyba sie skusze na podobne modyfikacje przy okazji robiena silnika bo zaczoł brac olej. Pozdrwiam |
lord81 HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE Świdnica | 2006-09-27 13:58:28 Witam!
I juz jest stożek pipercross'a. Doman1001 dzieki za podpowiedz co do wyboru, jestem z niego zadowolony. Efekt jest taki że od 2 dni niesłucham radia w aucie. Silnik pieknie brzmi. Model stożka to PIPERCROSS TUC7005. Polecam go jak najbardziej. Doman1001 mam do ciebie pytanie co do osłoniecia filtra przed łapaniem ciepłego powetrza. Jak myślisz czy jest to u mnie konieczne? Filtr jest duży i ma alumnniowe wykonczenie które chroni go w duzym stopniu od strony silnika, z drugiej strony jest akumulator a z trzeciej nadkole. Co sądzisz po zdejciach? Idąc dalej z modyfikacjami chciałbym wiedziec jak założyc blow off'a. Co gdzie i jak. I czy zwykły uzytkownik scoupe taki jak ja poradzi sobie z założniem tego bez oddawania auta w rece specjalisty? Pozdrawiam |