Pomocy kontrolki ABS,ESP, VSC akumulatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich jestem nowy na forum mam kłopot z yaris 2007 1,4 d4d ,na wyświetlaczu pala sie kontrolki ABS,ESP, VSC akumulatora i kontrolka chyba od filtra paliwa. Czy ktoś ma jakiś pomysł jaka może być przyczyna ???
Alternator został wymieniony na drogi ale używany lądowanie 14,5V
Pompa ABS nowa ponieważ wystempowal blendy C 1336 i C1203 ale po wymianie blendy zostały te same i nie można je skasować , wtyczki ABS z tylu zostały sprawdzone czy nie są skorodowane ,ale jest OK
bezpieczniki sprawdzone . Może ktoś miał podobny problem.Proszę o pomoc

Cytat:
2013-03-05 12:00:59, kilex17 pisze:
Witam serdecznie wszystkich jestem nowy na forum mam kłopot z yaris 2007 1,4 d4d ,na wyświetlaczu pala sie kontrolki ABS,ESP, VSC akumulatora i kontrolka chyba od filtra paliwa. Czy ktoś ma jakiś pomysł jaka może być przyczyna ??? Alternator został wymieniony na drogi ale używany lądowanie 14,5V Pompa ABS nowa ponieważ wystempowal blendy C 1336 i C1203 ale po wymianie blendy zostały te same i nie można je skasować , wtyczki ABS z tylu zostały sprawdzone czy nie są skorodowane ,ale jest OK bezpieczniki sprawdzone . Może ktoś miał podobny problem.Proszę o pomoc

Jak swieci kontrolka wody w filtrze i ladowania to albo niema ladowania albo bezpieczniki spalone albo regler uszkodzony.
Poniewaz twierdzisz ze ladowanie jest a bezpieczniki cale to zostal regler lub przekorodowane kable przy wtyczce do alternatora -pociagnij za kazdy kabel z osobna.Sprawdz jeszcze kontrolka czy na kostce alternatora jest zasilanie na dwuch pinach
No a skad pomysl aby na te kody wymieniac komputer ABS?skoro pisze jak byk ze trzeba skalibrowac testerem Toyoty.
C1336 zero point calibration of acceleration sensor undone
C1203 ECM communication system malfunction
Niema tu tez slowa o tylnych czujnikach predkosci.

dzięki za podpowiedz, sprawdzę i dam znać czy znalazłem usterkę