Bezpieczniki wycieraczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Być może temat był już wałkowany niestety nie mogłem go znaleźć: A chodzi mi o bezpieczniki (corolli 1999 1.4 EFE 3D) potrzebuję opisu który do czego służy. Padły mi wycieraczki z przodu i z tyłu w tym samym momencie więc podejrzewam bezpiecznik A nigdzie nie mogę znaleźć schematu z opisem.
A druga sprawa wymieniłem waterię w pilocie kluczyku i nie mogę odpaliś mojej toyotki alarm i centralny działa więc jest to tylko problem z zakodowaniem kluczyka.

powinien być pod kierownica
w carinie jest to 20A
jak nie potrafisz odczytać z naklejki która jest na coverku to wyjmuj po kolei albo sprawdzaj kontrolką

znalazłem bezpieczniki ale nie wiem który do czego służy niestety nie posiadam też zadnego miernika zeby sprawdzić wszystkie bezp. Chyba ze znasz jakiś inny sposób...

znam
wyjmować każdy po kolei i sprawdzać "drucik"
jak jest cały - bezpiecznik dobry
jak przerwany- zły

ale az zszedłem do garażu

bezpiecznik opisany jako WIPPER

Wielkie dzięki ale dziś rano juz sam dałem sobie radę znalazłem w necie fotkę z bezpiecznikami, a swoją drogą to strasznie cięzko wyciąga się te bezpieczniki. A i jeszcze jedno w moim aucie corolla 1332ccm 86KW 3D 1999 bezpiecznik był żółty 20A a oznaczenie jego to WIP. Ale miałeś rację jak go wyciągnełem to było widać ze blaszka wew. jest przerwana. Dzięki

WIP czyli skrót od WIPPER'a

a bezpieczniki 20A zawsze sa żółte
każdy kolor jest przypisany innemu prądowi
a do wyciągania bezpieczników powinieneś mieć tak gdzieś takie plastikowe cus