Problem z mieleniem laczków!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich postowiczów.Mam problem z moją betka,nie moge rószyc z piskiem a mam silnik-1.8i,m40 i 113km pod maska. Sprzeglo nie slizga!!! w czym moze tkwic problem!!!!!!! Czekam na odp. Pozdro

Masz za dobre opony , zmień na stare i bez bieżnika. Efekt gwarantowany.

Proponuje przyczepic do tylnego zderzaka glebogryzarke i wyjechac samochodem na pole. O tej porze roku ziemia jest wilgotna i na pewno uda sie zerwac przyczepnosc tylnych kol. Przy okazji zrobisz cos pozytecznego i zaorasz kawal ziemi.

Cytat:
2008-11-13 21:25:45, MIRO21 pisze:
Sprzeglo nie slizga!!! w czym moze tkwic problem!!!!!!!

W sprzęgle?

Cytat:
MIRO21 Wysłany: 2008-11-13 21:25:45

Witam wszystkich postowiczów.Mam problem z moją betka,nie moge rószyc z piskiem a mam silnik-1.8i,m40 i 113km pod maska. Sprzeglo nie slizga!!! w czym moze tkwic problem!!!!!!! Czekam na odp. Pozdro

A naoleiłeś opony? polecam kujawski już wiem czemu w Auchan wprowadzili limit sprzedaży

Tak poważnie mówiąc - jaki problem zmielić kapcia? Duże obroty, jedynka, strzał ze sprzęgła i jest wiksa xD xD xD Sprecyzuj w czym dokładnie tkwi twój problem, to może pomożemy

Ogólnie stare kapcie to też dobra opcja. Pamiętam jak miałem stare "slick'i" - mocniej przygazowałem przy wchodzeniu w zakręt, a buma latała aż miło

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2008-11-17 15:04:32 ]

Albo braki w technice jazdy, albo w mocy silnika.

Cytat:
2008-11-18 10:28:02, Milas pisze:
Albo braki w technice jazdy, albo w mocy silnika.

albo pod czerepem...

113 koni to za mało dla tej wagi i RWD
jedyna opcja zabawy to deszcz, piasek na asfalcie, ubite wiejskie dróżki, śnieg i lód.

a najlepsza opcja kup 325i,

no i warto przypomnieć jak dobrze pamiętam dzikiego ze szczecina.
słynne i e34 które nie dość że spaliło laczki to spaliło je wszystkie, na raz. tak sie rozpędzili że i straż pożarna nie pomogła. heh prorocze słowa "szkoda zderzaka" jak będziesz sie bawił to nagrywaj to będzie co wspominać.

Cytat:
2008-11-18 22:00:51, kirpek pisze:
albo pod czerepem... 113 koni to za mało dla tej wagi i RWD jedyna opcja zabawy to deszcz, piasek na asfalcie, ubite wiejskie dróżki, śnieg i lód.

Na zwykłej drodze nawet maluchem zmielisz gumę, wiem z autopsji Inna sprawa, że to niezbyt zdrowe dla auta.

Za to, tak jak mówisz - deszcze itp. w znacznym stopniu pomagają. Cały problem rozbija się o zerwanie przyczepności. Jak chłopak chce w letni słoneczny dzień mielić najlepiej zaopatrzyć się w "łyse" kapcie...

Można się też bawić w trzymanie hamulca i gazu równocześnie albo stare dobre wrzucenie wstecznego i gdy auto się toczy do tyłu wrzucamy 1, 5000 RPM i strzał ze sprzęgła Nie żebym polecał takie metody... Swojej niuni bym czegoś takiego nie zrobił

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2008-11-18 23:03:44 ]

napewno masz most ze szpero,a przy silniku 1.8 m40 to raczej niemożliwe żebyś ją zblokował i postawił w dymie!!!! chyba że nakręć bączków to rozgrzejesz kapcie, i w trakcie bączków przyblokuj hamulec!!! powinno pomóc!!!! na moście bez szpery od razu byś ja w dymie postawił

[ wiadomość edytowana przez: RobertoBMW dnia 2009-01-31 19:37:45 ]