Zmieniarka CD i osłona fotela-montaż

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nabyłem oryginalną zmieniarkę CD i oryginalne uchwyty do mocowania pod fotel w Escorcie 98r. Jednak wstępnie dopasowałem i będzie przeszkadzać plastikowa osłona fotela pasażera, która przychodzi od czoła siedzenia.
Może ktoś ma fabrycznie zamontowaną zmieniarkę CD pod fotelem. Chciałbym zobaczyć jak to wygląda a szczególnie osłona.
Może jakaś fotka? Może osłona powinna być innego kształtu?
I jeszcze jedno. Na zmieniarce jest biąła strzałka. Czy ona oznacza konieczność położenia poziomego lub pionowego zmieniarki ? Czy jest możliwość zmiany?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

Ja w swoim miałem oryginalne radyjko ze zmieniarką cd właśnie pod siedzeniem. No i u mnie plastik bez problemu można zamontować, razem z rączką do zmieniania pozycji fotela ( jeśli masz podgrzewane siedzenia, to nie włożysz włącznika z powrotem na stare miejsce, bo zmieniarka będzie przeszkadzać ). Jednak podczas zmieniania CD ( chcemy włożyć inne płytki ) pojawia się problem, bo trzeba to wszystko odkręcić. Nie jest to trudne, lecz uciążliwe, bo za każdym razem trzeba to robić. Więc polecam zamontować w innym miejscu. Jeśli chodzi o strzałkę, to u siebie widzę tylko jedną, i pokazuje w którą stronę klapka się odsuwa

Jak szukałem auta w Niemczech to natrafiłem na MK VII 5D HB i miał właśnie zmieniarkę pod fotelem pasażera. Byłem w szoku bo nie wiedziałem, że Ford robił takie czary. Teraz mam system 5000 i sam chętnie bym taki CDC kupił.
Pozdrawiam.

P.S.
Jak zamontujesz to zapodaj jakieś foto co bym mógł żonie pokazać.

Szymon0018.
Właśnie na taki problem z osłoną natrafiłem. W przypadku wymiany płyt w zmieniarce, trzeba będzie sdejmować calą osłonę fotela. Może takie osłony były w innym kształcie pod zmieniarkę ?
Demontaż przy zmianie płyt w magazynku wydaje się być nie logiczny.
Strzałka jest na zmieniarce z boku na przeźroczystym okienku, w którym widać jakiś mechanizm (łukowa prowadnica wewnątrz) Na Allegro widziałem te strzałki w różnym położeniu tak jakby pokazywały położenie montażu poziome (np. pod fotelem) lub pionowe (np. w bagażniku magazynkiem do góry) Nie wiem czy dobrze kombinuję. Z tego by wynikało, że moja zmieniarka musi być w poziomie ale czy napewno ? Ma to pewnie wpływ na sam mechanizm i tłumienie wstrząsów żeby płyta nie przeskakiwała.
Może ktoś ma wiedzę dokładniejszą na ten temat.
Pozdrawiam

Witam,

Nabyłem zmieniarke CD ktora oryginalnie była montowana pod fotelem

Czy ktos wie czy da sie ja przykrecic pod recaro ( czy sa oryginalne mocowania)?

Moze ktos ma zdjecia jak powinna byc umieszczona?

Pytam zeby wybadac grunt nim wyjme fotel ;p