Jak zrobić osobną instalację do lusterek?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, że szukałem w wyszukiwarce lecz nie znalazłem opisu jak zrobić to co w temacie.

W Wielką Sobotę wyjątkowo zaparkowałem Poloneza pod domem, nie w garażu i jakiś ch*j rozwalił mi oba lusterka. Tak się składa że miałem komplet zapasowych, lecz w nieco gorszym stanie. Ich zaletą jest to ze są podgrzewane. Już je zamontowałem, teraz tylko pozostało mi podłączyć podgrzewanie.

Tutaj pojawia się prośba do Was: mianowicie jestem po Liceum i nie mam pojęcia zielonego o elektryce. Chciałbym zrobić osobną instalację z oddzielnym załącznikiem, bezpiecznikiem, jakąś kontrolką.

Na forum znalazłem tylko wskazówki że lepiej będzie lusterek nie podpinać pod ogrzewanie tylnej szyby, ale właśnie zrobić to oddzielnie. Mam pomysł żeby załącznik podgrzewania tych lusterek był w identycznej postaci jak załącznik od ogrzewania tylnej szyby, ale w innym miejscu, np obok biegów.

Proszę jeśli by się komuś chciało o napisanie jak "stworzyć" taką instalację od podstaw: kabelek do aku, jakaś masa, jak podpiąć to wszystko, kontrolka, gdzie bezpiecznik, słowem wszystko...
Na chwile obecną mam tylko po dwa zielone kabelki wystające z lusterek...

[ wiadomość edytowana przez: bee997 dnia 2009-04-18 14:23:02 ]

Kabelek nie do aku, tylko do skrzynki bezpieczników. Znajdź jakiś z zapasem mocy i "po stacyjce". Kontrolka od świec jest do wykorzystania. Plus kilo drutu i gotowe.