LED stop??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeglądając sobie strony w internecie, natrafiłem na stronę gościa, gdzie opisuje on, co przerobił w swojej carince. i jednym z elementów tych przeróbek było założenie w stopie diod LED. ciężko zrobić coś takiego?? bo mogłoby fajnie wyglądać, małym nakładem kosztów

Są do kupienia zamienniki żarówek - wkłady z LEDami.
Tylko one są "w kupie" i pewnie stop nie będzie się wiele różnić od zwykłych... zależy co się chce osiągnąć.

raczej by mnie interesowalo ulozenie jakiegos ksztaltu

np. wyprostowanego srodkowego palca ?

E ee.. ja bym wolał ponurcholowac i znaleść do CAri jakis lewarek Quickshift czy jakos tak, myslalem kiedys nad tym do corolli .
podobno zajefajowa rzecz

a do czego to jest?? ten quickshift??
i nie nie srodkowy palec... na razie mam ta jedna zarowke. i odblysnik. jak z tylu sie patrzy to swieci taki prostokat. dzieki diodom, chcialbym ulozyc taki fajny trapez ze swiecacych punkcikow. na ksztalt tej oslony stopu

Podejrzewam, że Croomowi chodzi o tzw. short shifter.

Owszem, sprawa jest fajna, jednak nic za darmo nie ma.

Po pierwsze, ciężej włożyć biegi, po drugie, jeśli wykorzystuje się możliwości short-shiftera, można się szybciej przygotować na zmianę synchronizatorów.

Croom, jak zrobimy jakiś spocik, to zobaczysz sobie, jak chodzi u mnie lewarek - wątpię, czy spodoba Ci się, mimo, że ja już przyzwyczaiłem się, i cenię sobie jego krótszy skok.

pzdr

no juz nie moge sie doczekac spocika, wlasnie zrobilem dzis z nudów manuala do E-11 , jutro moze cos wrzuce.

Tak szybki lewarek po polskiemu szybki wybor biegu albo jak kto woli szybka redukcja znaczen wiele, generalnie to jest to:

http://www.tte.de/popup/TTE/cm_corolla_E12_quickshiftkit.htm

Nie wiem jak synchronizatory moze masz racje ale inni znowu mowią nic sie nie dzieje biegi sie wlacza szybko i nie trzeba machac wajcha.

Jakis czas myslalem o czyms takim w E-11

Cytat:
2009-06-10 22:02:06, Cromm pisze:
no juz nie moge sie doczekac spocika, wlasnie zrobilem dzis z nudów manuala do E-11 , jutro moze cos wrzuce. Tak szybki lewarek po polskiemu szybki wybor biegu albo jak kto woli szybka redukcja znaczen wiele, generalnie to jest to: http://www.tte.de/popup/TTE/cm_corolla_E12_quickshiftkit.htm Nie wiem jak synchronizatory moze masz racje ale inni znowu mowią nic sie nie dzieje biegi sie wlacza szybko i nie trzeba machac wajcha. Jakis czas myslalem o czyms takim w E-11

Takie cos to jest wlasnie dla pedalow podobnie jak chipy zwiekszajace moc,mozna sobie wsadzic w dupe.
Jak ktos chce szybko zmieniac biegi to niech opanuje sztuke zmiany bez sprzegla,oczywiscie trzeba do tego miec niewyjechane synchronizatory .Jak ktos ma synchronizacje na wykonczeniu to niech lepiej zmienia biegi powoli,z wyraznym zaznaczeniem H.

a gdzie to sie montuje i w ogole po co?? co ci da jezdzenie po miescie z szybsza zmiana biegow??

kiedys p glowie cos takiego chodzilo ale zrezygnowałem, w 75KM dieslu to bez sensu to to samo jakbym sobie przykleił na przednia szybe naklejke TTE
Moj klekot ma zajezdzic wszystkie nowe D4-D itp. a nie je objezdzić

Cytat:
2009-06-12 13:04:22, Cromm pisze:
kiedys p glowie cos takiego chodzilo ale zrezygnowałem, w 75KM dieslu to bez sensu to to samo jakbym sobie przykleił na przednia szybe naklejke TTE Moj klekot ma zajezdzic wszystkie nowe D4-D itp. a nie je objezdzić

i tego się trzymaj nie ma co psuć rolki na własne życzenie
pozdrawiam .