Czy Ave 1 z 2000 ma fabryczny immobilajzer?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupiłem Ave I i zastanawiam się czy miały montowany fabrycznie immobilajzer. Wcześniej miałem Cari i tam nie było. Zastanawiam się nad alarmem ze składanymi kluczykami jakie są na allegro inie wiem czy będę musiał też je kodować do immobilajzera?

Wnioskując z tego co pisze w instrukcji to były Avensisy z immobilizerem i bez. Niemniej jednak ten opis z instrukcji jest trochę niejasny i mogę się mylić

W każdym razie, jeśli masz instrukcję (w razie czego można znaleźć w Internecie), to na kilku pierwszych stronach są pokazane na rysunkach kluczyki z immobilizerem i bez.

Nie spotkalem AVE bez immobilizera.Masz taki pekaty klucz z przyciskami lock unlock??

Tak, kluczyk jest grubaśny i ma 2 przyciski Lock i Unlock do centrala.
Z tyłu ma naklejkę gdzie podane są jakieś wartości w MHz.
Czyli wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że immo powinienem mieć. Czyli dobrze, ale ciekawe czy uda się przeszkolić do współpracy z Ave nowe kluczyki "scyzoryki" od alarmu? Może ktoś to już robił?

Cytat:
2009-06-18 08:02:26, darpa pisze:
Tak, kluczyk jest grubaśny i ma 2 przyciski Lock i Unlock do centrala. Z tyłu ma naklejkę gdzie podane są jakieś wartości w MHz. Czyli wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że immo powinienem mieć. Czyli dobrze, ale ciekawe czy uda się przeszkolić do współpracy z Ave nowe kluczyki "scyzoryki" od alarmu? Może ktoś to już robił?

Nawet jak sie nie uda to sobie transponder mozesz przelozyc.

Na ebay są obudowy scyzorykowe plug&play, przekładasz tylko bebechy z bateryjką i dajesz grot do dorobienia na podstawie oryginalnego kluczyka. Sprawdź czy są takie z rozkładem przycisków jaki masz u siebie.