Czerwone wskazówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko!!
Nie wie może ktoś z Was jak lakier od paznokci pokryłby wskazówki szybkościomierza , gdybym chciał je pomalować na czerwono?? Czy jest sens wogule podejmować taką próbe??

lakier do paznokci daje kiepski efekt, lepiej uzyj farbki modelarskiej, humbrola lub innej.

Witam... Ja robiłem u siebie białe zegary i pomalowałem wskazówki za pomocą takich sztyftów mozna je dostać na stacjach Fau Vert Carman... sztyft z pendzelkiem w srodku firmy MOTIP... U mnie to wygląda super naprawde i plecam zastosować to... POZDRAWIAM

---- sorki, że nie na temat-----

fryszard, malowales kokpit, czy to jest jakas okleina? Moglbys przybliżyć troche szczegółów Fajny efekt!

również polecam farbkę modelarską, daje super efekt....nie płowieje pod wpływem słońca a zamiast czerwonego polecam pomarańczowy.....wygląda lepiej....bo czerwona jest za ciemna......a pomarańcz fajnie rozjaśnia ....więc farbka humbrol 18

ja kupiłem tu:
Sklep modelarski

numer A057 czyli pomarańcz fluorescencyjny. I jestem zadowolony.

ale chyba się im skończyła pomarańczowa bo teraz nie widzę.

Ale czerwona fluorescencyjna jest A056

Dobre, tylko czy to się sprawdzi jak wywalę podświetlenie od góry? Chce tylko z za zegarów...

a w jaki sposob nałożyć farbe na wzkazówke żeby 'jakos' to wygladalo ?

Równo

i szybko. To znaczy w miarę na raz trzeba pomalowac całą wskazówę, żey zdążyć zamim zacznie wysychac i się babrać

Jak chcesz podświetlanie tylko od spodu, to chyba nie ma dużego znaczenia jakie w nocy będą miały kolor te wskazówy bo i tak pewnie nie będize tego koloru widać

Owszem Master, ale chciał bym wogóle wskazówki widzieć

Napisze z doswiadczenia własnego jak już sie zdecydujesz na lakier do paznokci to nie kupu najtańszego tylko zapytaj kobietki (one znają sie na tych sprawach) ja niestety kupiłem najtańszy i latem sie topił , na postoju sklejał mi wskazówki do tych bolczyków i ni cholere nie chciały chodzić musiałem mocno stuknąc w deske zeby sie ruszyły. a nim się domyśliłem ze to wina lakieru to się nkurw.....m że hoho

Qrcze Aż sie łezka w oku kręci... Przypomniało mi sie moje dawne hobby - modelarstwo. Niestety od dawna juz brakuje mi na to czasu Obiecałem sobie że na emeryturze do niego wróce (czyli za jakies 50 lat) :p

A co do farbek - jest naprawde duzy wybór. Są 2 podstawowe typy: olejne i akrylowe (Pactry). Jeśli ktos chce malować pędzelkiem to lepiej kupić olejną. O ile siem nie myle to chyba własnie Humbrole sa najtańsze (wśród olejnych).

A tak poza tym... Jest na forum jeszcze jakis modelarz ?

Cytat:
2005-04-11 20:44:14, sudzio pisze:
Qrcze Aż sie łezka w oku kręci... Przypomniało mi sie moje dawne hobby - modelarstwo. Niestety od dawna juz brakuje mi na to czasu Obiecałem sobie że na emeryturze do niego wróce (czyli za jakies 50 lat) :p A co do farbek - jest naprawde duzy wybór. Są 2 podstawowe typy: olejne i akrylowe (Pactry). Jeśli ktos chce malować pędzelkiem to lepiej kupić olejną. O ile siem nie myle to chyba własnie Humbrole sa najtańsze (wśród olejnych). A tak poza tym... Jest na forum jeszcze jakis modelarz ?

również "były" ze względy na braki czasowe

Cytat:
również "były" ze względy na braki czasowe

A co kolega sklejał ??

Cytat:
Qrcze Aż sie łezka w oku kręci... Przypomniało mi sie moje dawne hobby - modelarstwo. Niestety od dawna juz brakuje mi na to czasu Obiecałem sobie że na emeryturze do niego wróce (czyli za jakies 50 lat) :p A co do farbek - jest naprawde duzy wybór. Są 2 podstawowe typy: olejne i akrylowe (Pactry). Jeśli ktos chce malować pędzelkiem to lepiej kupić olejną. O ile siem nie myle to chyba własnie Humbrole sa najtańsze (wśród olejnych). A tak poza tym... Jest na forum jeszcze jakis modelarz ?

tia to były czasy
może ta emerytura szubciej przyjdzie

Cytat:

No mi również zdarzyło się kiedyś troszke posklejać...

witam w klubie bylych modelarzy Też sie bawiłem w to, sklejałem w wiekszosci modele kartonowe. Teraz jak u wszystkich... brak czasu, ale mam nadzieje, ze dane mi bedzie troche w tym jescze posiedziec

Cytat:

ano jestem kiedyś więcej sklejałem, teraz rzadko ale w wolnym czasie powoli kończę focusa wrc z tamiya ....ogólnie to sklejam właśnie autka rajdowe z tej firmy.....a skleiłem już: essie cosworth wrc, mitsu lancer evo 7 wrc, subaru impreza wrc, peugeot 206 wrc
pozdro dla wszystkich modelarzy

a ja skolei kleiłem modele domków, stacji kolejowych bo miałem makietę z kolejką H0 i kilka 2 parowozy i 2 elektrowozy i kilka wagoników, a teraz jak zobaczyłem ceny samych pakietów startowych i ciekawszysch pociągów i domków na jakiejś modelarskiej stronie to sie załamałem jakie to wszystko drogi pociągi po 1500zł??? kiedyś znacznie tańsze to było jak byłem mały i byłem w wawce to zawsze mamę do Składnicy harcerskiej ciągnąłem aby sobie pooglądać te wspaniałe wielkie makiety, a tak BTW warszawiacy czy jest jeszcze składnica?