Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 07:53:41 Witam! No i mnie dopadł kryzys.... Sprzedałem Corse bo mi było za ciasno za wolno za glosno i za ciepło! A zwłaszcza mojemu pieskowi, który z reguły jezdził w bagazniku.
Od ponad tygodnia posiadam SAAB'a 9-3 z 1998roku. Jest to jedna z biedniejszych wersji wyposazenia. Silnik słabe 2.0 16V 130KM z wyposazenia: 4x airbag klima 4x el. szyby el.lusterka c.zamek z funkcją TSL (dodatkowe blokowanie drzwi ) komputer pokładowy (informuje nie tylko o spalaniu ale i o poziomach płynów ustrojowych i stanie oswietlenia) welurowa tapicerka regulacja kierownicy wspomaganie SAABowska blokada skrzyni (zajebisty patent ) Oryginalne radio CD ze sterowaniem w kierownicy Funkcja "FOLLOW ME HOME" i pare innych pierdół... Komfort jazdy na wysokim poziomie. Cisza w aucie nawet przy duzych predkosciach. Niestety spalanie jest za duze!!! ale cos za cos. Mnogosc drązków stabilizacyjnych rozpórek i innych pierdoł, sprawia ze dlugie ostre łuki mozna pokonywac z duzą predkoscią. Ogólnie warto było wydac niespełna 10tys. na takie wozidło... |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-08-18 08:24:30 Fajniutke autko
Oby ci się spisywał Ehh ta deska rozdzielcza w sabach |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-08-18 10:06:46 Gratuluję wozidełka.
Napisz coś więcej na temat tej funkcji
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-08-18 11:06:52
a mogę ja ?!..mogęęę ?? : na przykładzie fijata ...folloł me hom no cheba że w saabie (miałem kiedyś taką psinę..też jej było Saba ) chozi o co inkszego
Owoc!- rozumiem , że jest to wyraz tęsknoty i nieosiągalnego pragnienia czegoś tak oryginalnego i pragmatycznego w swoim aucie ?? Czarek, jeszcze raz- gratulacje [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-08-18 11:18:20 ] |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 13:17:10 Bogus dobrze opisana funkcja... tylko czemu na fiacie??? u mnie swiatła swiecą przez 30sekund.
Silniki z turbiną są w czesciej spotykane niz ten który ja mam. Ja sie ciesze ze tego "elementu" nie posiadam dłuzej pozyje Co do deski rozdzielczej, mnie sie poboda. Jest zajebiscie spasowana... nic nie trzeszczy ani nie piszczy wszystko działa, a i funkcjonalna. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-08-18 14:45:31 I pomyśleć, że kiedyś cieszyłeś się jak dziecko kupując korsiarkę do trawy. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-08-18 15:02:35 Dzięki Bodzio za wyjaśnienia.
Funkcja może i fajna, ale w moim przypadku ni jak nie widzę jej zastosowania (mam światło w garażu ). Niemniej jednak raz jeszcze Czarku, gratulują zakupu dobrego samochodu. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 18:41:57 Ja parkuje tuz przed klatką ale wzdłuz kamienic.... w dodatku na ulicy która ma ok 30m są 4 latarnie, wiec tez pewnie wykorzystam tę funkcje sporadycznie. Jeszcze nie przyzwyczaiłem sie do tej cholernej stacyjki... juz kilka razy wbiłem kluczyk pod dzwignie wycieraczek.. Najbardziej powaliła mnie funkcja NIGHT PANEL wyłącza wszystko opróczpodswietlenia radia i predkosciomierza do 140km/h i wskazówki predkosciomierza jak bedzie ciemno zrobie fotke |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-08-18 18:59:55 No wszystko fajnie z tym odprowadzaniem, ale jak potem znaleźć w ciemnościach ten cholerny samochód? ----------------- czasem tu zaglądam |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 19:03:43 pilotem... zacznie mrygac... |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-08-18 19:07:47
Łee, miałem nadzieję że powiesz: "pilotem - też się włączą światła". A tak to dupa, odprowadza ale już nie przyprowadza z powrotem ----------------- czasem tu zaglądam |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 19:24:31 Dobrze ze nie ma odpalania z pilota... ( nie wyciągnie sie kluczyka bez wbitego biegu wstecznego) A co do odnajdywania auta póki co nie mam z tym problemu.... nawet pod duuuzym marketem mam pewnosc ze nie staną obok siebie dwa identyczne auta |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2009-08-18 20:31:54 |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-08-18 20:38:58
Technologia znana z kokpitów samolotów-jak sama nazwa wskazuję Sabolot A autko fajne, można śmiało napisać, że oryginalne, bo takie już właśnie są Saby. Miłego i bezawaryjnego korzystania. |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-08-18 21:23:10
akurat co do materiałów i spasowania to bym mocno polemizował własnie rozpórki z przodu daje saab aby plastiki nie trzeszczały --zreszta w espero tez po załozeniu jest lepiej a silnik z turbo w saabie to takze oplowska konstrukcja czyli z trwałoscia nie bedzie zle a turbo tez bez zmiennej geometrii wiec nawet ewentualna regeneracja to grosze(stosunkowo do disli np) tak czy inaczej saaby bardzo mi sie podobaja te starsze pogratulowac gustu nabywcy |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2009-08-18 22:08:38 Zajebisty, gratuluję samochodu . Mam nadzieję, że do końca roku również przesiądę się na coś większego , bo mi w seju już za ciasno i za ciepło również... |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2009-08-19 07:50:47 Gratulki Czarek
A co do NIGHT PANEL-u: to proste - w nocy śmigasz tylko do 140 km/h |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2009-08-19 10:38:03 Gratuluje |