Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-12-04 13:30:12 Witam
Mam problem i pytanie. Którędy idą kable od światełka umieszczonego na środku dachu, i w które miejsce dokładnie idą. Przeglądam właśnie schemat tej instalacji i mniej wiecej wiem o co tam chodzi, tylko nie mogę umiejscowić gdzie co dokłądnie jest. Bezpieczniki, umiejscowienie masy, styczniki w drzwiach to wiem gdzie są. Podejrzewam że kable od oswitlenia wnetrza beda szly w lewym slupku i pewnie bede musial zdjac tą lewą osłone deski rozdzielczej aby sie do nich dobrac. czy moze sie myle?? A moje pytanie bierze sie stad ze nie dziala mi swiatelko oswietlenia wnetrza, podczas gdy drzwi sa otwarte. jak wlacze to swiatelko w pozycje on, to wtedy dziala. a jak w pozycje door to nie chce. kontrolka na zegarach pokazuje dobrze czy sa otwarte czy nie. pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-12-04 13:49:09 Sprawdz najpierw w kostce do lampki czy jest tam plus i masa na otwartych drzwiach. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-12-04 23:44:36 a gdzie znajdę tą kostkę?? bo rozbieralem to swiatelko, ale nie sprawdzalem czy jest tam prad. myslalem ze zasniedzialo czy cos. aktualnie jestem na etapie zalatwiania miernika pradu.
ponadto mysle o oswietleniu wnetrza diodami led. zaby zamiast tej zarowki wstawic leda i ewentualnie jeszcze gdzies we wnetrzu, np przy nogach, aby oswietlic dywaniki. bo wiecznie ludzie cos mi depcza, co lezy na dywaniku... i tak sie zastanawiam w ktore miejsce sie wpiąć... aby swiecily przy otwartych drzwiach... pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-12-05 13:43:22
Takie rzeczy sie sprawdza wlasnie zaroweczka,a nie miernikiem. Nie potrzebujesz mierzyc ile tam jest wolt bo wiadomo ile jest,natomiast interesuje Cie czy zarowka zaswieci. Zawsze jak widze jak gosc cos sprawdza miernikiem,bo mu sie wydaje ze uzycie takiego narzedzia podniesie jego kwalifikacje w oczach potencjalnego obserwatora,to juz wiem ze diagnoza bedzie abstrakcyjna. Dlaczego?Np zmierzysz sobie ze jest 12V a podlaczenie obciazenia w postaci 1,2 Watowej zaroweczki sprawi ze napiecie spadnie do 0V,bo np zmierzyles za odbiornikiem lub po drodze zlacze jest wypalone i zasniedziale Innymi slowy na muche polujemy za pomoca klapki ,a na czolg pancerfaustem,nie odwrotnie. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-12-06 00:47:36 heh
akurat dzis ogarnąłem miernik żaróweczkę też wykorzystam dzięki za info. bo na pradzie to sie slabo znam... ze niby student, nie?? heh pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-12-08 01:22:09 i tak jak mowiliscie. zarowka przydala sie najbardziej. problem byl w przelaczniku dachowym. troche lutowania i w koncu jest swiatlo jak cos to mam fotki przelacznika. jak ktos chce to moge wrzucic
pozdrawiam |