Wykladzina mokra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam pisze bo brat mnie poprosil omega b sedan mokra wykladzina wyjelismy fotel kierowcy wykladzine odsunelismy i cale wygluszenie jest mokre kanaly przy podszybiu drozne nadmieniam ze wczesniej czyscilismy wentylatorek od kompa co jest pod nadkolem schowany moze to jest przyczyna nie jest to plyn chlodniczy gdzie szukac ?

Jesli nie widac skad woda leci. Jesli naprawde duzo wody stoi to zostaje tak ze jeden siedzi w aucie i obserwuje a drogi leje wode...
Auto nie dawno kupione czy juz jakis czas u brata juz jest i dopiero teraz woda sie pojawila ?? przyczyn moze byc kilka.

4 lata i bylo sucho moze co s naruszylem prz wentylatorku ?

jeśli sobie nie poradziłeś do tej pory to sprawdź odplyw z prawej strony auta
jeśli się zapycha , a robi to często ze względu na średnice i zawiłość odpływu to woda gromadzi sie przy filtrze kabinowym
w końcu przelewa się i wlewa pod wykładziną po stronie pasażera
Temat przerabiałem w dwóch omegach
i co roku na wiosne czyszczonko powtarzam profilaktycznie
p.s.za pierwszym razem przy takim zapchaniu jak przejeżdżałem przez głęboką kałuże to woda tak się lała że byłem pewny przerdzewiałej karoserii

Cytat:
2009-12-27 09:58:06, Pit_Diablo pisze:
ze względu na średnice i zawiłość odpływu to woda gromadzi sie przy filtrze kabinowym w końcu przelewa się i wlewa pod wykładziną po stronie pasażera

W " skrzynce" na samym dole zbiera się błoto , które musisz usunąć (ciasne podejście ) i "zawiły odpływ" gumowy łączy ową skrzynkę z prawym nadkolem pod dtóre wywala wodę . Najlepiej też wyjąć i wyczyścić ... trudne ale możliwe i wbrew pozorom łatwiej założyć niż zdjąć .

ja zrobiłem to tak (jest w poradach) opis