Dziwne zachowanie alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Moja Carina E (94 r.) ma jakiś alarm, niestety zaczęły się z nim dziać różne cuda. Do tej pory otwarcie samochodu było sygnalizowane dźwiękiem i mrugnięciem światłami. Od paru dni nie ma efektu dźwiękowego, jedynie zamyka się i otwiera centralny zamek. Dioda alarmu na desce rozdzielczej pali się non stop. Odpięcie akumulatora powoduje, że alarm zaskakuje, ale tylko do momentu odpalenia silnika. Po uruchomieniu silnika zaczyna się palić non stop i znów działa tylko zamykanie drzwi.
Nie znam modelu alarmu, jedynie na pilocie mam napis "Avital", pilot jest prostokątny, ma dwa szare klawisze z czerwoną diodą po środku. Zastanawiam się czy może to być połączone z immobilizerem i któregoś razu nie odpale samochodu.
Jeżeli chodzi o elektronikę w samochodzie to jestem laikiem, ktoś może ma jakiś pomysł gdzie szukać, już się rozglądałęm jak się dostać do tej diody

Już wszystko jasne, pogrzebałem trochę w necie i na forum Corolli, ktoś wskazał poszukać zamaskowanego przełącznika. Szybki telefon do kolegi, od którego ojca kupiłem autko i wiedziałem gdzie szukać. Alarm już działa, a mnie zniknął gul, bo nie lubię jak mi coś nie działa