Doapsowanie wtryskiwaczy do Cariny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam małe pytanie.
Padł mi jeden wtryskiwacz (żółty numer - 23250-02020).
ciężko dostać ten konkretny numer.
I tu moje pytanie.
Jaki wtryskiwacz mogę zastosować zamiennie?
czy cyferki po myślniku mają znaczenie?
Jeżeli da się w ten sposób to czy muszę wymienić wszystkie wtryskiwacze na jeden rodzaj, czy mogę łączyć różne rodzaje?

silnik to 1,6 16V 4A-FE (nie leanburn)

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie bo zaczyna mnie irytować jak jeden cylinder nie pracuje a benzynie po rozgrzaniu.

Taaa mozna je laczyc dowoli czerwone z zielonymi w zolte ciapki...
a jak ktory za dlugi to kozikiem mozna dostrugac.
(5 cyfr - 5 cyfr ) to nr czesci toyoty,jezeli roznia sie numerami to trzeba w epecu sprawdzic czy te numery sa zamiennikami,jezeli nie, to sa to rozne czesci wiec nie mozna ich zastosowac.

Cytat:
2010-09-30 09:42:08, hiena pisze:
witam mam małe pytanie. Padł mi jeden wtryskiwacz (żółty numer - 23250-02020). ciężko dostać ten konkretny numer. I tu moje pytanie. Jaki wtryskiwacz mogę zastosować zamiennie? czy cyferki po myślniku mają znaczenie? Jeżeli da się w ten sposób to czy muszę wymienić wszystkie wtryskiwacze na jeden rodzaj, czy mogę łączyć różne rodzaje? silnik to 1,6 16V 4A-FE (nie leanburn) Z góry dziękuje za wszelkie sugestie bo zaczyna mnie irytować jak jeden cylinder nie pracuje a benzynie po rozgrzaniu.

spruboj rozruszac ten wtryskiwacz w nafcie klikajac pradem,przelewajac nafta naprzemian z jakims srodkiem czyszczacym.Przewaznie pomaga.