[MKVII] Oświetlenie postojowe w halogenach ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Czy macie jakieś solucje jak zamontować oświetlenie postojowe w halogenach oryginalnych do Esiego MK7? Chodzi mi o to, żeby po włączeniu świateł drogowych lub postojowych klosze halogenów podświetlały się.

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2010-12-09 20:50:13 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu(cyfry rzymskie) ]

zajrzyj do tematu o moim escorcie, tam znajdziesz jak w halogenach robilem kierunki moze podsunie ci to jakis pomysl...

Myślałem nad przyklejeniem małego odcinka taśmy SMD ale nie wiem jak będzie przeszkadzało w odbiciu światła ... Jakbym dał dwa np jeden żółty i drugi biały też mógłbym go jako kierunek użyć.

Pamiętaj, że kierunek ma około 21W, więc tych ledów musisz dać pewnie z pół metra, jak nie lepiej. Nie wspomnę też o kwestii przerywacza, który będzie miał mniejsze obciążenie i szybciej będzie migał...
Dodatkowo kwestia samej homologacji na halunie też może być jakimś problemem...

LEDow w sloneczny dzien nie bedzie wogole widac...

Cytat:
2010-12-09 20:24:27, surec pisze:
Pamiętaj, że kierunek ma około 21W, więc tych ledów musisz dać pewnie z pół metra, jak nie lepiej. Nie wspomnę też o kwestii przerywacza, który będzie miał mniejsze obciążenie i szybciej będzie migał... Dodatkowo kwestia samej homologacji na halunie też może być jakimś problemem...

Sądziłem, że tylko podciągnę dodatkowe "mrygacze" coś a'a amerykańskie krążowniki. W końcu Esi poczułby się jak u siebie ...