[MK VII] Problem z uszczelką - cieknie w bagażniku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, nie wiem czy ktoś miał taki problem w essim mk VII, ale przecieka przy uszczelce od tylniego okienka... Po czym cieknie do bagażnika (mimo że auto było garażowane)... Takie pytanie czy ktoś wie jakim klejem można byłoby podkleić tą uszczeleczkę do karoserii? Nie chcę jej wymieniać bo jest to kwiestia podklejenia dosłownie 2 cm... Dzięki z góry

[ wiadomość edytowana przez: FE1997 dnia 2010-08-23 22:44:19 ]

klej do szyb, w najgorszym razie silikon.
Ale pytanie, czy na pewno jest to tylko szybka...?

Tytuł wątku zmień

Ja mam ten sam problem i nawet nie wiem w jakim to miejscu przecieka. Dzisiaj muszę tam popatrzyć (mój ess też jest garażowany ale jak stoi u znajomych albo na parkingu to przecieka)

[ wiadomość edytowana przez: Konrad_kusior dnia 2010-08-23 11:07:55 ]

Cytat:
2010-08-23 07:52:47, surec pisze:
klej do szyb, w najgorszym razie silikon. Ale pytanie, czy na pewno jest to tylko szybka...?

Dzięki za info.. Powiem tak ogólnie po 13 latach, te uszczelki gdziekolwiek nie spojrzę, trochę odchodzą.. Jestem pewien, że to z tej tylniej wywiewki (konkretnie na rogu uszczelki tuż pod dachem), bo ostatnio sprawdzałem z Kobietą.. Lałem na maksa wodą pierw po bagażniku (efekt- nic nie skapywało), a później właśnie w odstającą uszczelkę od wywiewki i stamtąd zaczęło ciurkiem lać się po blasze na sam spód bagażnika. Co więcej kapało dokładnie na kostkę od lapmki bagażnika.. Klej już zakupiłem, więc nic tylko troszkę podkleić Pozdrawiam !!!

U mnie woda wchodziła przez uszczelkę śruby mocującej zderzak oraz przez uszczelkę otworu odpowietrzania bagażnika!!! (ruchoma klapka gumowa montowana w błotniku). Uszczelki lamp, - od tego trzeba zacząć. Najlepiej się sprawdza na deszczu, co godzinę otwierać bagażnik i usuwać nowe wycieki wtedy po kolei likwidujemy każdą nieszczelność.

ja mam ten sam proble ale... ja mam jezioro w bagażniku!! po 4 dniach deszczó otworzyłem bagażnik (niczego nieświadomy bo essiego mam miesiąc) a tam normalnie wszystko mokre ze spodni które były w środku można było wykręcać wode!! masakra. muszę szukać gdzie to ciekniebo to jest koszmar jakiś...

Ja zrobiłem to raz, przejrzałem wszystko, naprawiłem i miałem spokój.

to0 kazdy ess ma ten sam problem mialem hatchback duzo zawsze mnailem stac wody a w kobmi teraz troszku mniej

Ja też się namęczyłem równo..
Ciekło mi z kilku miejsc
1. plastyk od wentylacji był cały popękany, więc wymieniłem i obkleiłem uszczelniaczem.
2. przez lampy tylne... uszczelniłem
3. przez śruby mocowania zderzaka tylnego.
4. No i tu mam problem...
myślałem że to od uszczelki wokół bagażnika ale niestety niee
uszczelka została wymieniona, przed montażem nowej dokładnie było sprawdzane czy nie ma dziur itd... nowa dostała uszczelniaczem i trzyma się, ale zabieg się nie powiódł ;(
te gumki, w których idą przewody są całe i ładnie przylegają.
jedyne co zauważyłem to zerdzewiałe mocowanie zawiasów (zamieszczone zdjęcie klik
I teraz nie wiem czy to odpowiada również za wodę która kapie mi zaraz przy końcu widoczne na zdjęciu w pomarańczowej obwódce z drugiej strony (możliwe ze to od szybki wpada?)klik
zdjęcie zapożyczone

Proszę o pomoc pozdrawiam

jeśli tam Ci cieknie, (a podsufitkę masz suchą) to są opcje takie:
1. Odpływy z szybra
2. Popękane zgrzewy w rogu
3. Nity od zawiasów puszczają
4. Gumy-przelotki kablowe pomiędzy zawiasami
5. Plastikowe listewki pomiędzy dachem i bocznymi szybkami (pod nimi czasami pęka blacha) i miejsce pomiędzy tą listwą, a przednimi drzwiami - tam często pękają budy w 3D