Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2011-01-11 20:17:31 A wiec tak
od dłuższego czasu obserwuje ze toyota coraz więcej pali/gubi* gazu;/ * niepotrzebne skreślić (1.6 4A-FE instalacja na wtryskach - STAG) zacząłem szukać: -sprawdzałem na szczelność-tester nieszczelnosci nie produkował żadnych bąbelków -sprawdzałem ciśnienie w układzie po nocy postoju auta- niby BINGO ale.... - w układzie pusto - wymiana wszystkich przewodów gumowych pod maską + test reduktora metoda domową -auto jak "paliło" tak pali dużo a pali...14l/100 (jeśli nie gubi) gdzie na początku wyrabiałem się w 10 a nawet i mniej. i teraz dalej jest pytanie...co sie dzieje?? gaz ucieka gdzieś czy co?? nigdzie gazem nie śmierdzi, sprawdzane wszędzie, pod maską przy butli...miedz łącząca butle z elektrozaworem pod maską tez niby ok ktoś się spotkał z czym takim?? bo juz powoli to mało opłacalne wychodzi te LPG |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2011-01-11 21:04:53 mam taka listwę ( tylko ze żółtą)
z niej przewody idą w dyszki wkręcone w kolektor ssący. czyli odkręcam te przewody i testuje |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2011-01-11 21:12:05 ale chwila.....
jak by uciekało tędy to bym nie miał ciśnienia w układzie( od reduktora do wtrysków) po nocy a to wyeliminowałem |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2011-01-11 21:12:34 ja obstawiam sondę ,reduktor,zozregulpwaną instalację może nawet w odwrotnej kolejności |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2011-01-11 21:15:41 sonda ok
rok temu wykosztowałem się na nowa oryginał denso regulacja ok- mapa gazu prawie identyczna z mapka benzyny) reduktor- tu tez sie zastanawiam....mam miec nowy na podmiankę i sprawdzenie czy to on czy nie on pozdr |