Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2011-01-23 21:34:57
No coz jestem Bigelektron ,a nie Bigmechanior,nie zajmuje sie wyjacymi lozyskami. Ale jak cos wyje ,a nie wiadomo co to trzeba podniesc auto i osluchac stetoskopem technicznym, lub jak niemasz takiego ,to przykladajac kawalek drewnianego patyka lub srubokreta do piasty i do ucha,wtedy slychac wyraznie skad wycie dobiega. Wazne aby nie pomylic koncow w przypadku srubokreta |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2011-01-27 22:09:50 Witam a więc tak klocki sprawdzone w jednym kole stał zacisk i klocki przycierały o tarczę,wszystko rozebrane przesmarowane i jest ok koło chodzi lużno ale wycie nie ustąpiło jak podnoszę auto raz z jednej raz z drugiej strony rozpędzam koła z 2 biegu i wrzucam luz to dzwięk jest ten sam mniej więcej z obu stron,wczoraj ojciec podjechał do znajomego mechanika ten wsiadł przejechał się i odrazu powiedział że na bank łożyska wyją mówi że obydwa naraz żeby wymienić cóż zamówiłem dzisiaj i wymienie w przyszłym tygodniu obydwa napisze co i jak mam nadzieję że to one tak wyją bo tanie nie byłypozdr |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2011-01-28 01:52:03 dwa na raz to trochę nie typowo ale ja bym najpierw zbadał stetoskopem bo może to mech różnicowy |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2011-01-28 08:46:54
No dla mnie też nietypowo to wygląda,postaram się jeszcze upewnić |
maciek3m2 Lubień Kuj | 2011-02-04 10:09:24 Witam wymieniłem oba łożyska z przodu i...jak ręką odjął jednak to były łożyska w obu kołach naraz,z tyłu też jedno delikatnie słychać ale naprawdę troszkę więc nie przejmuje się narazie,koszt tych tylnich jest spoory
Aha wymieniłem na łożyska firmy NTN SNR 148 zł sztuka na alledrogo pozdr [ wiadomość edytowana przez: maciek3m2 dnia 2011-02-04 10:10:51 ] |