Wycena uszkodzonych drzwi, ktoś się orientuje na ile wycenią

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Panowie jak w temacie, trafiłem jelenia, oględzin jeszcze nie było i tak się zastanawiam ile mogę dostać z PZU za wgniecione nad listwą boczną i pod nią, oraz wybrzuszone na dolnym rancie i podrapane tylne prawe drzwi i porysowane przednie prawe. Tylne drzwi oczywiście się posypały na bogato rudą...
Miał ktoś może podobne uszkodzenia, tak orientacyjnie na ile wyceniają takie uszkodzenia?
Z góry dzięki za info

kilka lat temu z CIGNY dostałem 1500 pln - po wielkich wojnach, bo najpierw chcieli mi dać 1200... Może PZU lepiej wycenia...

Teraz to bedzie pewnie szkoda calkowita...

Cytat:
2010-08-18 22:33:38, Zzzz pisze:
Teraz to bedzie pewnie szkoda calkowita...

Wcale płakać nie będę, nawet mi to na rękę Kto mi da za tego złoma 3,6-3,8k bo tyle stał ostatnio w Eurotax-ie?

nie dostaniesz tyle, policza Ci wartosc auta przed szkoda i po szkodzie i wyplaca roznice. TU maja wlasny katalog wartosci aut.

Rzeczywiście mi całkę chcą zrobić z niego

Chyba chciałeś tam link wkleić do ich złodziejskiego cennika, ale nie zrobiłeś tego. Możesz mi podesłać linka do niego? Z góry dzięki.
Jak nie dzadzą tyle, to muszą naprawić do 100% wartości auta dobrze wyczytałem? Oczywiście jak się uprę...a się uprę jak będzie trzeba...za to zrobię sobie przecież 4 drzwi i progi A wtedy to może i kupiec się znajdzie na złomero.

[ wiadomość edytowana przez: Marvelius_Ambero dnia 2010-08-21 14:49:22 ]

[ wiadomość edytowana przez: Marvelius_Ambero dnia 2010-08-21 14:56:15 ]

powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2010-08-22 14:45:26 ]

Jakby ktoś był ciekaw to PZU wypłaciło za wgniecione drzwi 2500PLN...

Cytat:
2010-08-30 09:50:07, Marvelius_Ambero pisze:
Jakby ktoś był ciekaw to PZU wypłaciło za wgniecione drzwi 2500PLN...

no, to ja teraz będę podstawiał swojego na rądach krzyżówkach i gdzie popadnie

Mi wycenili drzwi i kawałek błotnika na 1650 (szkoda całkowita )

no to PZU ładnie Ci dało
nie to co cigna

[ wiadomość edytowana przez: sweeper23 dnia 2010-09-08 23:14:53 ]

Mała aktualizacja, kolejna podróż do domu przez rondo Radosława i, pół metra dalej niż ostatnio, władował mi się kolejny klient
Trafił tylny błotnik/nadkole, niestety ubezpieczony w Compensie. Ich wycena jest iście ciekawa i wychodzi z niej, że:
-auto nie ma zamontowanych elektrycznie sterowanych szyb przednich...by w punkcie poniżej mieć je już zamontowane, bilnas ciekawy, za ich brak -60zł, za ich obecność +80zł czyli 20zł na plusie...
-pozostałość (wrak) wart więcej niż "wrak" po poprzednim zderzeniu. Wniosek taki, że czym więcej dzwonów tym większa wartość auta
-wartość spoilera tylnego 20zł!
-wartość błotnika tylnego 120zł!
-robocizna blacharza 1700zł!!
Takimi i podobnymi sztuczkami zrobili mi znów całkę.
Jak tak dalej pójdzie to wycofam kasę z Espero do maja A, auto cały czas sprawne, jedynie trochę pogniecione...;/

[ wiadomość edytowana przez: Marvelius_Ambero dnia 2011-02-28 13:24:01 ]

ja ostatnio wyliczałem składkę na OC i o dziwo wychodzi wybierając model (Axa direct) to wyskakuje cene rynkową. To 2.0 wychodził ok. 2000 tyś, a mój 1,5 3500 zł ??? To jest jakieś dziwne..

Cytat:
2011-02-28 14:30:48, VEndriuV pisze:
ja ostatnio wyliczałem składkę na OC i o dziwo wychodzi wybierając model (Axa direct) to wyskakuje cene rynkową. To 2.0 wychodził ok. 2000 tyś, a mój 1,5 3500 zł ??? To jest jakieś dziwne..

Mi po poprzedniej stłuczce wartość auta (nie uszkodzonego) 1.8 z LPG wycenili na jakieś 3.750zł więc nie najgorzej. wyceniało PZU

pozdr.

no teraz sprawdzałem dokładnie 3500zł 1.5 GLX.
Za to 2.0 CD 1900 zł ? Dziwne...

U mnie całość wycenili wg. Eurotax na 4400zł...nie wiem jak im to wyszło, minus 400zł za przebieg większy od średniego o 37kkm.

wartość bazowa wyliczna jest na pdostawie eurotax lub info expert,a potem to jzu tylko korekty (w zależności od widzimisię rzeczoznawcy zgodnie z granicami ustalonymi ministerialnie).

Wyceniam autka więc wiem hehe