PILNE!!! - kody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PROŚBĘ~!

może ktoś sprawdzić kody usterek 31, 57, 73 dla silnika C20NE !?

Witam

31- Czujnik indukcyjny - brak sygnału o prędkości obrotowej (tylko przy włączonym zapłonie)

57-Stopień wyjściowy regulacji biegu jałowego - zbyt niskie napięcie

73-Przepływomierz powietrza - zbyt niskie napięcie

Pozdrawiam

yo, już mam, dzięki
pzdr

Witam i przepraszam za odkopanie starego wątku, ale wolałem nie zakładać nowego
Wiem że oprócz błędów np tutaj (głównie silnik) można też zdiagnozować skrzynię biegów itp...
Czu ktoś z Was ma może takie tabele + instrukcję jakie piny trzeba zewrzeć?
Pozdrawiam, Zbyszek
(Omega c20ne po sierpniu 1989 )

czy te kody do 3.0 sa takie same?

thx

podobne, ale nie tyle chodzi o pojemność silnika ile o układ wtryskowy motronic 1.5, 4.1 i td. czasem się róznią

tutaj jest opisane jak sprawdzic bledy silnika skrzyni alarmu abs deski digital i chyba nivomatu

kody

sorry za odkopanie wątku ,ale....
wyskoczył mi błąd 73...obajawy miałem takie że na gazie dostawał wysokie obroty a na benzynie szarpał..pierwszy raz mi sie zaświecił CHECK i sprawdziłem to...wyszło 73.zbyt niskie napięcie na przepływomierzu...i co robić?typowa naprawa polegająca na wyczyszczeniu czegoś?czy przepływka do wymiany??

pozdrawiam

Na FTP jest wrzucony prgramik w formie strony WWW z wszystkimi kodami błędów w rozbiciu na roczniki i pojemności silników.

Pozdrawiam

edit:
/arty/gieroy/Zestaw.kodow.bledow.wszyskie.silniki.GM.rar

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-06-07 23:13:47 ]

Witam

Mam pytanie czy ja tak samo moge sprawdzic bledy w Omesi 2,5 TD ??? I czy ktos ma jakas liste kodow??

Wiem ze dla nie ktorych moje pytanie zabrzmi lamersko/smiesznie no ale gdzie mam sie pytac jak nie na bestiales.pl

pozdrawiam

krzysiek

Cytat:
2005-06-07 21:56:27, omegafan pisze:
sorry za odkopanie wątku ,ale.... wyskoczył mi błąd 73...obajawy miałem takie że na gazie dostawał wysokie obroty a na benzynie szarpał..pierwszy raz mi sie zaświecił CHECK i sprawdziłem to...wyszło 73.zbyt niskie napięcie na przepływomierzu...i co robić?typowa naprawa polegająca na wyczyszczeniu czegoś?czy przepływka do wymiany?? pozdrawiam

na poczatek przeczysc styki we wtyczce przeplywomierza...

Masz zwarcie do masy. Sprawdź kable.
Cytat:
2005-06-07 21:56:27, omegafan pisze:
błąd 73....wyszło 73.zbyt niskie napięcie na przepływomierzu

jak zaczął mi wariować silnik to od razu odłączyłem wtyczke od przepływki...wiec kable są niby ok bo od razu silnik zaczął równo pracować(na systemie awaryjnym)

musze poczyścić przepływke chyba

pozdrawiam

Wyskoczył mi kod 91... hmmmm w moim wykazie jest 92 i w górę... czy ktoś ma opis tego kodu... proszę o pomoc.... dotyczy 2.0 16V ECOTEK z 95 r....

Cytat:
2005-06-12 19:06:14, sbieniek pisze:
Wyskoczył mi kod 91... hmmmm w moim wykazie jest 92 i w górę... czy ktoś ma opis tego kodu... proszę o pomoc.... dotyczy 2.0 16V ECOTEK z 95 r....

grzalka sondy lambda - za wysokie napiecie
prawdopodobnie przerwa w obwodzie...

hm...... dziwne sonde wymienilem na nowke....

Cytat:
2005-06-07 23:08:40, gieroy pisze:
Na FTP jest wrzucony prgramik w formie strony WWW z wszystkimi kodami błędów w rozbiciu na roczniki i pojemności silników. Pozdrawiam edit: /arty/gieroy/Zestaw.kodow.bledow.wszyskie.silniki.GM.rar [ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-06-07 23:13:47 ]

nie mam dostępu do ftp
czy ktoś mógłby mi udostępnić ten programik? pleasee..

Cytat:
2005-06-12 23:56:52, sbieniek pisze:
hm...... dziwne sonde wymienilem na nowke....

ja tam nie wiem...
przeczytalem to z tabeli kodow: siemens

mirekk - kody

jak spr. nr. błędu omcia 2,5 td 95 ?