Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-10-22 06:22:56 Mam niemal identyczne objawy. To mi wygląda na cewkę aparatu, lub silnik krokowy. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-10-22 11:23:08
Może być. Kable i świece kiedy wymieniałeś ??? Sprawdź też. czy nie masz oleju w świecach. Może to nie objaw ale jak już świece będziesz sprawdzał to zerknij, bo może uszczelka Ci przepuszcza pod zaworami i do świec olej wpada. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-10-22 20:36:20 Durnowaty TEMAT jest!!! |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-10-22 23:27:34
Dobrze napisał. Za taki temat wątku, to powinien go Mod zamknąć, bo przez takie nazywanie jest tylko burdel na forum i nic sie nie da w wyszukiwarce potem znalezc. Pozdr. |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2010-10-23 08:41:23
Mod Go nie zamknie, bo mod to nie sędzia a i wina skromna, nie mozna nazwać jej nawet wykroczeniem - to po primo A po drugie primo, to w wyszukiwarce jest opcja szukania "w treści postów" Jedyne co się modowi niepodoba, to miejsce umieszczenia postu Przenoszę więc i pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: mifinka dnia 2010-10-23 08:42:02 ] |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-10-23 10:46:34 Piotrek zawsze musi dodac nieistotne rzeczy.
Przez dlugotrwale eksploatowanie auta z instalacja LPG jest mozliwe ze mapy PB sie rozjechaly. Nie wiem czy ecu sam sie tutaj "uczy" czy musisz go podpiac pod kompa. Ale skoro masz problem ze mechanik nie moze sie polaczyc z kompem to moze komp padł albo konczy zycie. Mozesz sprobowac podmianke sobie zrobic z jakims inny sprawnym. |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2010-10-23 12:50:01 spróbuj tak: odłącz akumulator na godzinkę (podobno wystarczy 15 minut) następnie podłącz i zapal auto bez naciskania gazu i tak zostaw do czasu włączenia się wentylatora na chłodnicy. Następnie jedź się przejechać i kilka razy przeciągnij go na biegach, a potem postaraj się jechać kawałek ze stałą prędkością. Po tym zabiegu (pod warunkiem sprawnej instalacji zapłonowej) powinno być ok. Oczywiście LPG masz mieć wyłączone!
Teraz LPG: Odpal auto i włącz gaz w tryb automatyczny (taki w którym sam się przełączy-zależy jaka instalacja) i wtedy postępuj tak jak na benzynie. Tyle tylko, że pomijasz krok pierwszy do wentylatora (niech pochodzi na wolnych 2-3 minuty) czyli jest w trybie automat (u mnie mruga dioda na przełączniku w tym momencie) wtedy komp instalacji się uczy tak mówił mi gazownik u którego zakładałem inst. gazową. Potem jak będziesz jechał to powinien się przełączyć na gaz i reszta wiesz już jak. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2010-10-23 15:58:54
Moda zawsze można zmienić zwłaszcza gdy próbuje omijać określone zasady na forum.
----------------- czasem tu zaglądam [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2010-10-23 16:08:30 ] |
1bogdan Sosnowiec | 2010-10-23 17:22:01 Nie zawadzi sprawdzić też sonde lambda. |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2010-10-23 20:25:35 a czym łączył się z Twoim autem? |
grubyt hmm | 2010-10-24 21:59:45 witam,
Dzięki za zainteresowanie reset z odpięciem aku już przerabiałem - nie pomaga Mechanik wcześniej się łączył z kompem bez problemu na dniach mam zamiar się wybrać do starego serwisu daewoo i tam podłączyć zobaczymy co z tego wyjdzie sonda wymieniona jakiś rok temu jeździ tylko na benzynie pozdro |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-10-24 22:09:25
może..." łączył się w bólu .." ? tylko to przychodzi mi na myśl ...a Kol.grubyt i tak nie raczył odpowiedzieć |
voo Espero CD automat FZ | 2010-10-24 23:41:28 witam.
też jestem ciekawy jakiego testera używa twój mechanik. jeśli wcześniej była możliwość połączenia się ze sterownikiem a teraz jej nie ma to albo problem tkwi w gnieździe, albo padł sterownik. spróbuj samemu odczytać kody wkładając zworkę i odczytując nr błędu. jeśli się uda to jedna z przyczyn będzie wyeliminowana. mimo, że nie pali się check może być błąd zapamiętany.
ja obstawiam sondę. a tak poza tematem: sta44kr z STP ? :> |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2010-10-25 11:37:31 Nie ma potrzeby szukać tak daleko.
Winowajcą jest zawór EGR! Odłącz i problem zniknie, a jak nie zniknie, to przynajmniej zmaleje do takiego rozmiaru, że da się normalnie użytkować Esperaka. PS. Moją skromna osobę również denerwuje niewłaściwe tytułowanie wątków.. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-10-25 14:45:45
Istotne... nieistotne... co za różnica skoro piotr'ek i tak ma specjalne uprawnienia i papiery. Ważne, że teraz mod nie zmienił tematu i znów będziemy bliżej nieokreślonej pomocy udzielali. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-10-25 21:34:36
to może jako prowokacyjny katalizator Modo-budzący wtrącimy jakiś tekst o kameralnym zlocie warszawskim na rubieżach naszej ojczyzny? ...niby totalne OT ..ale być może skutecznie i trochę mniej "bezczelnie " niż raptusowe wnioskowanie o upadłość Wielkiej M |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2010-10-27 22:41:32
a o co chodzi |