Problem z odpaleniem (fiat 126p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pewien problem z moim fiacikiem. Mianowicie nie chce zapalić. Rozrusznik kręci, benzyna jest, iskry są, a sprzęt nie ma ochoty zatrybić. Raz na jakiś czas słychać coś jakby chciał zapalić (tj. lekki wystrzał jakby zapalał). Na tzw. "pycha" również to samo. Dodam, że jest to silnik elegant (elektroniczny zapłon).
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję

[ wiadomość edytowana przez: SKATE001 dnia 2011-08-28 21:38:17 ]

Sprawdź czy pompka podaje paliwo, możesz mieć przestawiony rozrząd itp. Mozliwości jest cała masa

ewentualnie sprawdź elektrozawór (o ile je masz- takie ustrojstwo co odcina paliwo).

czujnik na kole pasowym lub ząbki na kole pasowym

Jednak to jest rozrząd. Teraz by mi ktoś powiedział jak go prawidłowo ustalić (wiem, że znaki mają być przy sobie, lecz chyba jeszcze wałek ma być w odpowiedniej pozycji).

[ wiadomość edytowana przez: SKATE001 dnia 2011-08-29 13:44:48 ]

Masz tylko jedną możliwość przykręcenia koła łańcuchowego do wałka, więc jak będzie na znaki to powinno działać

Więc tak - ustawiam perfekcyjnie na znaki, rozrusznik kręci, kręci i nic...

a jak masz ustawione zawory?? na pych tez nie łapie??

Na tzw. "pycha" to samo. Zawory powinny być dobrze ustawione, wcześniej palił bezproblemowo.

Witam mam problem z fiacikiem 126p po wymianie półosi odłączeniu skrzyni odłączeniu akumulatora mam problem z odpaleniem rozrusznik nie kręci jest alarm i niewiem czy alarm jest przyczyną blokady rozruchu czy co,mam nadzieje ze mi pomożecie

email esxp@o2.pl
gg: 19834441
tel 533181849

prosze o kontakt

sprawdź kabel od wzbudzenia rozrusznika (od góry, cienki na wsuwkę), u mnie brak styku na wtyczce był przyczyną dokładnie takich samych objawów.