Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-02-14 15:37:43 jełśi to tył to weź kierowce złóż siedzenia i spróbuj lezac najblizej koła posłuchać które znam przypadek kiedy wymieniono nie to łozysko co trzeba.... dwa jadac po długim łuku obciązone koło z uskzodzonym łozyskiem słychać bardzo dobrze...trzy jeśli jest tam wprasowane łożysko to da się je wymienić tak długo jak to jest wprasowane łożysko kompletne niestety sa przypadki w niektórych autach , ze łożysko wykorzystuje jako zewnętrzną bieżnię właśnie piastę i to juz do złożenia jest wyjątkowo trudne żeby nie powiedzieć niemożliwe.... tak czy inaczej jak nie znajdzie się nikt co to rozbierał na 100% nie bedziesz miał pewnośći, spróbuj moze poszukać firm sprzedających łozyska moze maja w katalogu zestawy do twojego auta jak tak to znaczy, ze da sie wprasować
|
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-02-15 11:19:42 no prosze czyli się da wymienić ale to był tył?
jeśłi chodzi o piate z łożyskiem JC to 3 razy wkładałem takie do Hondy i do hyundai i każde działało bez problemów dość długo honde sprzedałem (skasowałem) w hyundaiju jeździ juz przynajmniej ze 20-30k km... samo łozysko na przód tez kupiłem w JC i było to SKF ...więc porządnej firmy i spooooro taniej niż w ASO, dodatkowo w JC mozesz mieć rabat coś ok 15% moze 20% ktoś z forum to załatwia ale chyba w stolicy więc u ciebie wystarczy ze weźmiesz taksiarza maja tam automatycznie zniżke na zakup części wystraczy ze pokaża papier ze są taksiarzem |
Mortek HF MEMBER Renault Megane II Tarnów | 2006-02-15 12:17:41 Sprawa jest tego typu ze w accencie z tylu sa bebny i szczeki, niema tarcz, wiec jedyne co mozesz sprawdzic to stan szczek i bebnow. |
Staszek1980 Warszawa | 2011-12-16 09:49:33 ja bym do tego autka polecał szczególnie SKF-a, np. coś takiego - łożysko koła |