Ograniczniki drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie i prośbę o podpowiedż!
Czy ktoś coś robił zeby ograniczniki "mocniej" trzymaly otwarte drzwi?
Nie znalazłem nic na forum-liczę na WAS- z góry wielkie dzięki .

mocniej niz seryjne sprawne?
w jakim celu?

[quote]
2009-05-29 16:59:50, pawel12356 pisze:
mocniej niz seryjne sprawne? w jakim celu?
[/q

Niestety seryjne trzymają słabo(szczególnie w porównaniu z innymi autami) dla porównania kupiłem nowy i różnica praktycznie żadna.

Cytat:
2009-05-31 23:27:49, silverado pisze:
[quote] 2009-05-29 16:59:50, pawel12356 pisze: mocniej niz seryjne sprawne? w jakim celu? [/q Niestety seryjne trzymają słabo(szczególnie w porównaniu z innymi autami) dla porównania kupiłem nowy i różnica praktycznie żadna.

jezdzisz z otwartymi dzwiami?
czy moze zalezy Ci na dodatkowym wysiłku przy zamykaniu?
bo dalej sensu nie widze...

seryjne zatrzaski przy ograniczniku słabo trzymają, trzeba by było dorobić tego pręta i wygiąć go bardziej, w każdym razie dużo roboty i empirycznego sprawdzania, nie wiem , czy warto, espero pełen jest takich wad, niestetyjavascript:%20x()

Odświeżam temat. Otóż ja nie chcę mieć mocniejszych niż seryjne, ale fabryczne się już niestety zużyły, bo nawet nieduże wzniesienie wystarczy do tego,a by drzwi poleciały. Ktoś wie czy nowe ograniczniki są jeszcze do kupienia? Bardzo dużo jest roboty z wymianą?

Tutaj są do tylnych drzwi, a Tobie za pewne zależy bardziej na przednich. Spytaj gościa może jest w stanie załatwić. Znalazłem jeszcze w katalogu Potaka (pozycja 206).

[ wiadomość edytowana przez: robert_or3 dnia 2012-02-23 22:46:09 ]

No tylne to właśnie w porządku są.
Przednie padają, a co najśmieszniejsze bardziej ten od pasażera...
Ale takie pytano...na czym to polega,że ten z allegro sprzedaje za 5zł, a hurtownie ponad 20? Aż tyle marży czy o co tu chodzi?
No i jak ogólnie z tą wymianą? (bo od razy mówię,że sam się tego nie podejmę,ale nie chcę,zeby mechanik za sobą robociznę ściągnął ze mnie ponad 100 zł....)

[ wiadomość edytowana przez: Esperynek dnia 2012-02-23 23:05:46 ]

Pojęcia nie mam dlaczego jest taka różnica. Ze zdjęcia wynika że ogranicznik trzyma się na dwóch śrubach i sworzniu więc wymiana nie powinna być specjalnie problematyczna.

Wymiana jest prosta, jedynie trzeba ściągnąć boczek drzwi, bo trzeba ogranicznik od środka drzwi wyciągać. Ja bym tego nie oddawał do warsztatu. szkoda kasy za tak prostą rzecz

Pozdr.

zależy jaka jest zasada dziąłania tego.

Bo jak zatrzymuje sie to na rowkach to można by go po prostu pogłębić i zrobić fajny kąt ścianek. Wtedy by mocno trzymało, bo teraz przwno wszystko wyrobione i jeździ jak chce. Też mam ten "problem" najgorsze w zmię jak chce buty wytrzepać ze śniegu, a drzwi się ciągle zamykają...

Dzwoniłem do tego gościa z aukcji, owszem, ma też przednie,ale po "normalnej" cenie 22 zł/ szt., więc póki co spróbuję poszukać jeszcze na miejscu albo gdzieś w pobliżu Częśtochowy, bo tamta oferta jest tak sobie opłacalna...