Zwarcie w instalacji wycieraczek w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie szukać zwarcia i jak? Jak je znaleźć w którym miejscu występuje.
Podczas postoju przy wyłączonym zapłonie z obwodu wycieraczek pobierany jest prąd.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-02-27 12:37:11 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

Zdejmij te 2 oslony plastykowe przy kierownicy i od przelacznika wycieraczek po kolei do skrzynki, przkekaznika itp. patrzac na schemat widzisz jakiego koloru kabelki sa od czego.

mysle ze zwarcie robia wycieraczki lamp przednich , ja je odlaczylem poprostu

może coś podpowiecie panowie..
nie jeździłem miesiąc...jake wczoraj,,nie ma wycieraczek..
jak wyłącze zapłon są ale słabe, jak włącze zapłon nie ma..już miałem silnik kupować ale sprawdziłem i..::
po włączeniu zapłonu na wszyskich pinach kostki do silniczka jest plus...na czarnym też...---żle
silnik z inna masą dział 100%..
jak wypne przewody z urządzenie sterującego gaźnikiem masa ginie...
albo urządzenie zwiera?????
tylko dla czego do silnika spryskiwacza podane jest stałe napięcie plus..????

Cytat:
2013-10-06 14:24:33, janjestemjan pisze:
może coś podpowiecie panowie.. nie jeździłem miesiąc...jake wczoraj,,nie ma wycieraczek.. jak wyłącze zapłon są ale słabe, jak włącze zapłon nie ma..już miałem silnik kupować ale sprawdziłem i..:: po włączeniu zapłonu na wszyskich pinach kostki do silniczka jest plus...na czarnym też...---żle silnik z inna masą dział 100%.. jak wypne przewody z urządzenie sterującego gaźnikiem masa ginie... albo urządzenie zwiera????? tylko dla czego do silnika spryskiwacza podane jest stałe napięcie plus..????

Nie wiem, czy powiem dobrze, ale masa od wycieraczek jest na śrubie mocującej cewkę (takie oczko). Przeczyść tą masę. Taka moja rada.
Silnik spryskiwacza nie ma nic wspólnego z wycieraczkami.