Nie odpala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem z odpaleniem carinki.
Toyotka paliła na dotyk codziennie. ale od jakiegos czasu świeciła się kontrolka od ABS. Postanowiłem sprawdzić błędy i zdjąłem zworkę w gnieżdzie kontrolnym i zrobiłem mostek między pinami żeby sprawdzić co jest uszkodzone w systemie ABS. wykazało kod 31,32,35,36. ale to nie ma nic wspólnego z rozruchem i odpalaniem. Po teście odpaliłem i chodził ale po kilku minutach zgasł i już nie odpala. Czy mogłem coś popsuć czy to tylko zbieg okoliczności ? mam jeszcze wstawiony immobilaiser na pestkę , ale po przyłozeniu pika i rozrusznik kreci. ale nie odpala. Co wy forumowicze na to?

Cytat:
2014-03-15 22:16:10, elpen pisze:
Witam. Mam problem z odpaleniem carinki. Toyotka paliła na dotyk codziennie. ale od jakiegos czasu świeciła się kontrolka od ABS. Postanowiłem sprawdzić błędy i zdjąłem zworkę w gnieżdzie kontrolnym i zrobiłem mostek między pinami żeby sprawdzić co jest uszkodzone w systemie ABS. wykazało kod 31,32,35,36. ale to nie ma nic wspólnego z rozruchem i odpalaniem. Po teście odpaliłem i chodził ale po kilku minutach zgasł i już nie odpala. Czy mogłem coś popsuć czy to tylko zbieg okoliczności ? mam jeszcze wstawiony immobilaiser na pestkę , ale po przyłozeniu pika i rozrusznik kreci. ale nie odpala. Co wy forumowicze na to?

Wywal pestkownika on ma 2-3 odciec i np. to na rozrusznik działa a inne nie.Znajdz centralke po kablach od czytnika pestki i zamostkuj wszystkie odcięcia najwygodniej na plycie tam gdzie przekaźniki odciec.