Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-05 13:48:48
|
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2014-07-06 21:09:45 Miałem niedawno błąd 44 (chwilowo pokazał się też 45). Okazało się, że padła lambda, miała jakieś 2 lata (ale jakaś badziewna z allegro). Wymieniłem lambde i problem zniknął.
Pozdr |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-08 00:47:40 właśnie dlatego wkleiłem przypominacza ...
Czy jesteś pewny , że sonda jest sprawna ??? Błąd rozumiem, po resecie "wraca" ? |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-09 16:31:48 rysiu1 - dziękuję za informację. Dlaczego więc na benzynie działa poprawnie? Czy to będzie wina sondy czy może coś innego np. instalacja LPG powoduje takie wskazania?
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-10 00:14:47
Nadal stawiam na to że coś nie tak z sondą i powinieneś ją wymienić ..nawet tylko testowo na tę starą , którą posiadasz Sam piszesz , że i na benzynie i na Pb tak samo źle pracuje ....więc dlaczego teraz pytasz czy to może instalka LPG ?? |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-11 19:07:10 Bogdan - to nie tak. Auto idzie "jak burza" zarówno na benzynie jak i na LPG. Tylko poszarpuje przy przyspieszaniu.
Z kolei wskazania sondy na benzynie są prawidłowe a na gazie jak widać nie. Podepnę starą sondę i jak będzie źle to kupuję nową. Pozdrawiam, R. |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-23 16:09:35 Nie bawiłem się w podmianę starej sondy. Kupiłem nową oryginalną ale niestety jest identycznie jak było.
Czy tos z Was ma jakiś pomysł co to może być? Sprawa dość pilna bo jadę w trasę ponad 1,5kkm zwiedzać południe naszego kraju ... |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2014-07-23 22:15:02
możliwe że ktoś źle podłączył emulator sondy (chodzi o gaz) ----------------- Błędy w aucie są zawarte między oparciem fotela a pedałem gazu |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-23 23:50:27
I dlatego pomiar na sondzie pokazuje, że jest walnięta ?? Trochę się już gubię w zeznaniach kol. Ravpraca ..bo co niby ma wspólnego wymiana wtryskiwaczy do złego podłączenia emulatora sondy na LPG ??? |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-25 21:36:16 Dziękuję Panowie za odpowiedzi.
Mam taką centralkę: LPG Ustawienia są: OFF OFF ON ON. Zachowanie sond jest bardzo dziwne. Co do wymiany wtryskiwaczy to możliwe, że błąd mógł byc wcześniej przed wymianą ale tego nie mogę potwierdzić. Jedyne co moim zdaniem takie zachowanie może powodować to "zwarcie się " przewodów: fioletowego z szarym. Proszę o podpowiedzi jeśli coś jeszcze przychodzi Wam do głowy. Inaczej czeka mnie tylko wydłubanie centralki i sprawdzenie kabelek po kabelku wszystkich połaczeń. Spraw pilna w niedziele ruszamy w trasę. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-25 23:51:13 Dziwię się tylko jednemu ..skoro nie sprawdziła się prawie pewna diagnoza że pomoże wymiana sondy ...i podejrzewałeś LPG , dlaczego nie podjechałeś do gazowników tego zweryfikować ?
Tym bardziej jak ściga Cię termin wyjazdu a z tematu oczywistego zrobiła się zagadka |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-26 10:51:56 Byłem u dwóch gazowników.
Jeden nie miał analizatora spalin i czasu, a drugi zaproponował wywalenie centralki i wstawienie "śrubki". Skończyło się na wymianie filtra gazu i sprawdzeniu sondy miernikiem (zdaniem fachowca działała poprawinie). |
leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2014-07-26 15:10:21
I pomogło?? Może byś świece przeglądnął i kable, może któraś coś nie teges i dlatego przerwy w zapłonach i szarpie... |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-26 18:06:46 Nie pomogło - nie zakładał bym nowego wątku.
Kable mam oryginalne packard, świece Denso - wszystko niedawno wymieniane. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-07-26 23:52:50
Teraz dużo jest takich prymitywów gazowników ..szczególnie tych starszej daty ..dla nich jedynym rozwiązaniem jest zawsze "śruba" czyli sprowadzenie instalki do epoki kamienia upanego (w której pozostali ze swoją wiedzą) ...masakra! Nie będę się wymądrzał bo o LPG mam znikome pojęcie ..owszem filterek sobie wymienię ..ale to tyle w tej materii ...A dobrze by potwierdzić lub wykluczyć , że to centralka gazu miesza ...no ale trza miec oprogramowanie do danej instalacji ..i bez gaziarza się niestety nie obejdzie przypuszczam Szkoda |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2014-07-30 14:07:23 Z mojej trasy przejechałem do tej pory ponad 600km i auto spaliło 7,9l gazu na 100km. Sama trasa, ale auto zładowane z 4 osobami. Tak więc daruje mu to poszarpywanie. Na górki wokół Laskowej mocy wystarczy
Gazownikowi w łapki chyba tego auta nie dam. |