Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2015-02-11 22:52:22 Oj tam z tymi filtrami, to bym tak nie przesadzał i nie szalał z wymianą jak jest śweżo wymieniony. |
marbb bielsko-biała | 2015-02-12 10:52:58 Filtr paliwa jest świeży ale jak coś się działo to mogłem od razu zmienić na oryginał bez kombinowania. Przy okazji doszedł do tego wzrost spalania o ok. 2 l (orientacyjnie ze wskazań komputera) ale może próbowałem zbyt intensywnie przepalić paprochy
Zrobiłbym diagnostykę na Toyocie w B-B, ale najbliższy termin koniec lutego. Jeżeli to jest problem turbiny (E12 2.0 D4D 90 KM) to jazda może pogorszyć stan turbo? Bigelektron mogę prosić o Twoje namiary na priv? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-02-12 18:15:47
No nie przesadzam ani troche już kilkakrotnie po wymianie na Filtrona czy Knechta widywałem przypadki natychmiastowego zgonu , podczas kiedy do tej pory stosowane były JPNy i oryginaly i było ok. |
marbb bielsko-biała | 2015-02-21 21:42:43 Zaworki scv wymienione oba, samochód odzyskał moc i hula jak nigdy - mam nadzieję że pompa zdrowa, opiłków na zaworkach nie widziałem.
Czy te uszczelnienia wtryskiwaczy można spokojnie wymieniać bo coś przepuszczają , czy lepiej ich nie ruszać? Czy najlepszy filtr paliwa to tylko oryginał czy jest jakiś pewny a może lepszy zamiennik? |
marbb bielsko-biała | 2017-04-12 09:13:02 Witam,
po dwóch latach spokoju od wymiany SCV wróciło - zamulanie przy ok. 3000 obr - i do tego objaw sie nasila na zimnym silniku nawet przy niskich obrotach mocne dławienia jak czkawka przy prędkości nawet 20-30 km/h, która ustaje jak się silnik rozgrzeje ale brak mocy i pozostaje cały czas Jestem na razie po standardowej diagnostyce - turbina niby ładuje ale ciśnienia na listwie jak dochodzą do 1000 bar to zaczyna się brak mocy. Oczywiście filtr paliwa dalej wymieniałem co roku na Knechta nie słuchając porad Bigelektron poproszę o tel. na priv - czy można się umówić na testy pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2017-04-15 22:00:09
|