Cześć wczystkim, mam pytanie jak zwykle odnośnie zawieszenia. Zrobiłem amorki z przodu, chyba mniej to wszystko tłucze, ale teraz zaczęło stukać przy skręcaniu w prawo... Rozumiem, że przód to może być przegub. Ale, kurcze, tył? Bo wyraźnie słyszę to z tyłu!!! Co to może być? Gumy? Stabilizatory? Tylko czemu najgłośniej przy skręcaniu? Pomocy!!! Tak marzę o cichym autku na wiosnę!
Kiedy ja u siebie wymieniałem gumy stabilizatora z tyłu, to pukanie miałem w różnych, bliżej nieokreślonych sytuacjach... nie zauważyłem w tym żadnej reguły, tzn. np. raz stukało na dziurach raz nie, tylko kiedy auto było załadowane pięcioma osobami to była cisza.
Jeśli to gumy stabilizatora to na kanale można to łatwo stwierdzić, a sam koszt naprawy jest stosunkowo nieduży, tylko czy to to.. hmm...
2004-04-05 07:38:01, matyr pisze:
teraz zaczęło stukać przy skręcaniu w prawo... Rozumiem, że przód to może być przegub. Ale, kurcze, tył? Bo wyraźnie słyszę to z tyłu!!! Co to może być? Gumy? Stabilizatory? Tylko czemu najgłośniej przy skręcaniu? Pomocy!!! Tak marzę o cichym autku na wiosnę!