Magnetyzer i Yaris

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam taka sprawe. Mysle nad zalozeie magnetyzera do yarisa. Czy ktos moze zakladal?Czy dziala on w yarisie?Jak z zuzycie paliwa? Spadło? Zwieksza sie zuzycie silnika?Czekam na jakies info.Pozdrawiam

spalanie moze ci spasc z 5.5l w trasie na 5.4l
bajki o magnetyzaerach sa dlugie i meczace...jesli chcesz zalozyc to juz zaloz taki przeplywowy ...ale wtedy wcinasz sie w przpylyw paliwa hehe. ale tracisz gwarancje.
moja rada odpusc sobie szkoda zachodu.

magnetyzer to świetna sprawa do auta, spada ilość kasy w portfelu, rośnie dobre samopoczucie właściciela, a samochodzik patrzy z politowaniem na właściciela i sobie myśli, "heh naiwny ale myśli o mnie"
Generalnie ja bym tego nie zamontował bo na ile się znam na tych zjawiskach to prawdziwa poprawa możliwa jest do uzyskania na magentyzerach w laboratorium, napewno nie przypomina to tych magnesów od lodówki zakładanych na przewody.

Aha, czyli lipa. To nie bede kupowal. Kupie sobie za to rozporke SPARCO i sprezyny EIBACH -30mm. Moze ktos zalatwic taniej? na sklep.tunung.pl rozporka 347zl a sprezyny 599zl

Cytat:
2004-04-02 11:50:07, FOKA pisze:
Kupie sobie za to rozporke SPARCO i sprezyny EIBACH -30mm. Moze ktos zalatwic taniej? na sklep.tunung.pl rozporka 347zl a sprezyny 599zl

Eibacha to o ile dobrze zrozumiałem są do odkupienia okazyjnie od grzybka bo dopiero co wsadził i stwierdził że to nie to co chciał i idzie chyba w stronę gwinta, więc może odda za dobrą cene.
Rozpórka to powinna kosztować w okolicach 300 zł taka podana właśnie z naklejką sparco, poszukaj lokalnego sprzedawcy bo cena tuning.pl nie jest specjalna w tej materii.

Cytat:
2004-04-02 11:56:17, Crit pisze:

Eibacha to o ile dobrze zrozumiałem są do odkupienia okazyjnie od grzybka bo dopiero co wsadził i stwierdził że to nie to co chciał i idzie chyba w stronę gwinta, więc może odda za dobrą cene.
Rozpórka to powinna kosztować w okolicach 300 zł

Jak grzybek Ci sprzeda sprezyny (o ile sa na sprzedaz) i sie do niego usmiechniesz to Ci jeszcze rozporke w dobrej cenie zalatwi
g.

foka... ja kupiłem z tuning.pl sprezyny za 630zł... nie wiem z czym Ci cena przeszakdza... ? za firme się płaci... a powiem Ci ze te spręzyny są warte nawet 1000zł. Polecam

Cytat:
a powiem Ci ze te spręzyny są warte nawet 1000zł. Polecam

dlaczego dla Ciebie sa az tyle warte?

[ wiadomość edytowana przez: grzybek-r dnia 2004-04-02 17:30:05 ]

u ojca w mercedesie 210 D silnik 2,9 litra DIESEL z laweta i passatem kombi mielismy 8,8 na trasie 300 w jedna i 350 w druga strona z magnertyzerem maksor sport + - przeplywowy bez maga nie dalo rady sie zakrecic poniezej 9,5-9,8 wiec on cos naprawde dal , jechal zawodowy kierowca - caly czas 70-90 km/h

Dominik
ja spalem

grzybek-r eibach jest firmą produkująca spręzyny sportowe ( twarde) i nie tylko... te co są u mnie są sportowe... drogi się trzyma piekielnie...musisz sie postarac zeby przy skrecaniu z duzą prędkością gumy zagrały, pozatym elegancko wizualnie to wyglada... tak jak ja chciałem... nie na max do ziemi tylko tak w sam raz...
nie potrafie tego opisac roznicy miedzy seryjnymi sprezynami a Eibach-em... moge powiedziec tylko o niebo lepiej sie trzyma drogi, o niebo lepiej wyglada, o niebo lepiej jest lepiej

Cytat:
o niebo lepiej sie trzyma drogi, o niebo lepiej wyglada, o niebo lepiej jest lepiej

no wlasnie tez mam EIBACHy i sie z tym wszystkim zgadzam !
tylko tak jak Crit powiedzial ze apetyt rosnie w miare jedzenia i sie chce wiecej... Eibach progressive jest sprezyna naprawde porzadna tylko moim zdaniem troche bardziej miekka niz np H&R.
dlatego teraz szukam naprawde twardego zawieszenia choc nie zupelnie...