Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafal2777 Katowice | 2004-04-01 14:45:33 Witam! Mam podobną sytuację, z tym że więcej rys mam na bocznej szybie. Jest jakiś środek by coś z tym zrobić? |
Crit | 2004-04-01 15:12:06 autko ma 2 lata i przednia jak nowa, boczne faktycznie porysowane i to bez specjalnego powodu |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-01 15:21:10 przednia idealna ale za to TYLNA to koszmar. nie wiem czemu ma drobne ryski... boczne tez nie najlepsze |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-04-01 15:43:22 ja poza malym odpryskiem od kamienia to szyba przednia igla - tak samo jak boczne - tylna nie wiem - bo jest tak zasyfiona ze nic nie widac |
Yaga Toyota Yaris Wrocław | 2004-04-01 16:22:02 Moja przednia szyba też jest nieco porysowana. Reszty nie oglądałam. Chyba rzeczywiście mamy szkło nie najlepszej jakości. |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-04-01 20:13:09
bo są tacy ludzie na wiecie co parkują swoje Yarki w garażu BTW: moja wygląda jak 7 nieszczęść [ wiadomość edytowana przez: wwtcka dnia 2004-04-01 20:16:10 ] |
mekintosh TOYOTA FRIEND Grand Vitara & Honda ... Warszawa | 2004-04-02 17:27:10
U mnie sprawa przedniej szyby wygląda chyba jeszcze gorzej. Niespełna 2 m-ce temu w dzień odbioru samochodu byłem zmuszony po raz pierwszy użyć wycieraczek i po pierwszym ich ruchu na szybie został mi ok 3 cm pasek rys przez całą "drogę" lewej wycieraczki Byłem ciekawy skąd się to wzięło bo zaznaczę od razu, że szyba nie była sucha Powiedziałem w serwisie , że pewnie nie domyli samochodu po transporcie i został piasek na wycieraczce , ale nic nie wskórałem.Powiedzieli , że jedyne co mogą zrobić to spolerować szybę w tym miejscu - co da mi efekt widzenia przez dno butelki Pozostało mi się jedynie przyzwyczaić - co od tamtego czasu czynię |
darekz13 Yaris 1.0 Wrocław | 2004-04-03 09:17:00 Jest na to środek -polityra do szyb Sonax nr. katalogowy 274.100
pojemność 250 ml cena 20,5zł http://www.sonax.katowice.pl/ jeszcze nie testowałem ale w przyszłym tygodniu kupuje i napisze jak się sprawuje |
Crit | 2004-04-03 09:21:43 darekz13 zostanie nadwornym testerem wszelkiej maści środków do samochodów, a dalczego tak twierdzę ? ano dlatego że jak zobaczyłem co ma pod maską po zimie to mogę w ciemno zakładać się, że nikt w TKP na dzień dzisiejszy tak nie ma, tylko darekz13 obyś nie uzyskał efektu butelki |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-04-03 09:31:35
hiehie, darekz13 jest zdecydowanie specem w samochodowych środkach pielęgnacyjnych |
mekintosh TOYOTA FRIEND Grand Vitara & Honda ... Warszawa | 2004-04-03 16:29:21
Już to sprawdzałem, ale efekt jest bardzo mizerny Pewnie mam za głębokie rysy. U Was może lepiej się sprawdzi. |
Quiath TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Kraków | 2004-04-03 17:46:11 Ja też mam pecha znajdować się w klubie posiadaczy porysowanych przednich szyb. W moim wypadku jest to tylko jedna rysa za to ma ok. 7cm i znajduje się dokładnie przed kierowcą, co okropnie wkurza kiedy sie ją dostrzega. Na trasie jest spoko, wzrok zogniskowany jest daleko, ale kiedy przyświeci słońce lub światła a my się rozglądamy to niefajnie to wygląda. Szkoda że to tak centralnie.
Co ciekawe zawsze bardzo dbałem żeby piach itp. nie właził mi pod wycieraczki a sama rysa nie układa się po łuku - tak jakby jakiś kryształek jadąc z wycieraczką po szybie równocześnie się zsuwał. Bardzo to dziwne - no chyba że załatwiłem szybę ręcznie myjąc czy czyszcząc ją przy jakiejś okazji. Zrobiłem juz rozeznanie w internecie na temat rys na przedniej szybie i nie mam dobrych wiadomości. Podobno na szybie znajduje się specjalnie utwardzana warstwa i jej zeszlifowanie spowoduje, że szyba stanie się bezużyteczna po paru dniach (nowe rysy). Pozostaje się przyzwyczaić i próbuję właśnie to zrobić, ale bardzo to trudne. Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najmniej problemów z szybami itp. |
darekz13 Yaris 1.0 Wrocław | 2004-04-03 22:12:05 butelkę znam-wiem jak wygląda ale o efekcie butelki słyszę 1 raz |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-04-03 22:40:36
chodzi chyba o to ze sie robi soczewka wklesla i sie obraz znieksztalca... apropo szyby przedniej tez mam troche porysowana ok 2 lata samochodu ale szklo nie jest najgorsze... w zime bylem w austrii gdzie grogi nie sypia sola (pewnie troche tez) ale glownie drobniutkim zwirkiem o bardzo ostrych krawedziach... jak sie snieg stopi to wszedzie pelno jest tego zwiru (kto byl wie o co chodzi)... no i wlasnie raz wracajac z lodowca dostalem takim kamyczkiem (tak sie domyslam) dosc mocno w przednia szybe - odglos w kazdym badz razie byl taki jakbym zlamal kawalek szkla... poniewaz szyba byla brudna to nie widzialem pekniecia ale bylem w 100% pewnien ze gdzies jest i to nie male... co sie okazalo po umyciu nie znalazlem uszkodzenia i do dzisiaj go nie ma - nawet dziurki/odprysku (mam nadzieje - moglem nie zauwazyc). Mysle ze nie jedna szyba nie przeszlaby pomyslnie takiego testu... takn wiec nie jest najgorzej z naszymi szybami!!! |
Sielan TOYOTA DRIVER Yaris 1.4 D-4D Szczecin | 2004-04-04 00:43:22 Lacze sie z Wami w bolu Nie mam, niestety, garazu. Czesto skrobalem szyby tej zimy i teraz wyglada jak siedem nieszczesc. A Yarek ma tylko 7 m-cy |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-04-04 11:15:12 jezeli chodzi o skrobanie to ja uzywam takiego sprytnego wynalazku jak oslona przeciewszronowa... kupilem a jakims internetowym sklepie za 10 pln i sprawdzila sie w 100% tylko trzeba co wieczor ja zalozyc nie zapomniec... ale za to rano cyk myk i jazda... polecam na przyszla zime.
g. |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-04-05 10:12:18 Ja szyb nie skrobałem ale po wiosennym myciu zauważyłem że szyba przednia jest wypiaskowana (pełno malutkich punkcików) i podobnie maska a samochód jeszcze roku nie ma |